INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Haos la Marseille, după ce ultrașii echipei au invadat centrul sportiv: „O hoardă de sălbatici”

Articol de - Publicat duminica, 31 ianuarie 2021 14:44 / Actualizat duminica, 31 ianuarie 2021 15:10

Peste 300 de ultrași ai lui Olympique Marseille au invadat centrul sportiv, distrugând totul în cale. L-au lovit pe stoperul spaniol Alvaro González, iar meciul din runda #22 cu Rennes, din Ligue 1, a fost amânat!

Nu e prima oară când se revoltă ultrașii marseillezi, înfuriați de jocul slab și de lipsa de rezultate, însă acum au depășit orice limită. Peste 300 de fani radicali au atacat centrul sportiv La Commanderie, unde lotul se reunise înaintea meciului cu Rennes, de pe "Velodrome". După cinci partide fără victorie în toate competițiile, ultimele patru fiind înfrângeri, extremiștii din peluză au cerut demiterea antrenorului André Villas-Boas și a președintelui Jacques-Henri Eyraud.

Ultrașii lui Marseille au atacat baza clubului

Nu voiau să vorbească. Voiau doar să distrugă. Să dea foc. Să bată. Căpitanul Steve Mandanda și stoperul spaniol Álvaro González au ieșit să discute cu ultrașii. Nu i-au putut calma. Cei doi au trebuit să fugă, refugiindu-se în clădire. González a fost lovit. I s-au furat și mai multe lucruri personale.

Poliția a intervenit cu întârziere, dar a reușit să-i scoată pe suporteri din bază după alte incidente violente. I-au arestat pe 25 dintre atacatori. În plin haos, partida cu Rennes nu se mai putea disputa. A fost amânată.

Președintele OM: „Am evitat un dezastru. Putea fi o tragedie”

„O hoardă de sălbatici, venită cu un singur gând. Să distrugă totul”, a protestat președintele Jacques-Henri Eyraud. „Am evitat un dezastru. Am urmărit imaginile înregistrate de camerele de supraveghere. Ce am văzut provoacă frică. Putea fi o tragedie în cantonament. Aceștia nu sunt fani adevărați. Sunt niște spărgători, niște infractori, oameni care nu respectă pe nimeni și nimic” 

+2 FOTO

De 13 ani joc la OM, cunosc totul despre club, dragostea și frustrarea... Astăzi, sunt trist, pentru că o criză sportivă nu poate justifica violența

Steve Mandanda, căpitan Marseille

Am venit la Marseille pentru istoria sa, pentru pasiunea sa. Acest oraș e minunat, noi toți iubim clubul, dar ce s-a petrecut acum nu trebuie să se repete

Álvaro González, fundaș Marseille

VIDEO. Cele mai frumoase goluri înscrise de Dimitri Payet la Olympique Marseille

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ofsaid milimetric în Premier League! Decizia VAR a înfuriat suporterii: „Cum poate cineva cu creier să creadă asta?”

Reacția lui Marcus Rashford după mesajele rasiste ale propriilor fani: „Sunt un bărbat negru și sunt mândru de asta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
mr.ban
mr.ban  •  02 Februarie 2021, 21:14

Din ce am auzit, ultrasii lui Marseille sunt destul de "ultrasi", daca ma pot exprima asa. Sunt extrem de fanatici. Nu ma mira ca s-a intamplat ce s-a intamplat. Acum am auzit ca a demisionat si Villas-Boas, ca cica i s-a adus un jucator pe care el l-a refuzat. Se pare ca nu numai in Romanica se intampla astfel de chestii. Pacat. Marseiile e un club de traditie, e singurul din Franta care a castigat Champions League. E urat sa vezi cum decad granzii. Probabil ca ar fi avut si ei succes daca ar fi beneficiat de petro-dolari de la emiri.

irriducibili78
irriducibili78  •  01 Februarie 2021, 15:04

Banciu a coordonat actiunile hooligans;)

1735457746481229
Alexandru Nica  •  01 Februarie 2021, 13:22
Postat de Marius Fazecas pe 01 Februarie 2021, 00:31

Ăștia sunt pirați, adunați de peste tot.

Majoritatea ultrașilor lui OM sunt de origine algeriană.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează