INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Horror Dortmund » Blaszczykowski, al 6-lea grav accidentat al Borussiei în acest sezon

Blaszczykowski nu mai poate privi. Presimte că i s-a întîmplat ceva rău // Foto: Reuters
Blaszczykowski nu mai poate privi. Presimte că i s-a întîmplat ceva rău // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 27 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 ianuarie 2014 11:15

Mijlocaşul polonez a suferit sîmbătă, la 2-2 cu Augsburg, o ruptură de ligamente încrucişate la genunchiul drept şi se alătură încă indisponibililor Gundogan, Subotici şi Hummels.

Dortmund parcă e blestemată în acest sezon. Accidentările grave n-o ocolesc nici în 2014. Ultimul pe lista neagră, Blaszczykowski. Abia începuse, sîmbătă, meciul cu Augsburg (2-2) că mijlocaşul polonez se tăvălea pe jos, ţinîndu-se cu mîinile de genunchiul drept.

Blaszczykowski încercase o deposedare, dar piciorul i-a rămas înfipt în gazon şi genunchiul i s-a răsucit dureros. Diagnosticul preliminar, ruptura ligamentelor încrucişate, a fost confirmat ieri la spital, spre disperarea antrenorului Klopp, care va trebui să se lipsească de serviciile lui vreme de 6 luni.

E deja a 6-a accidentare gravă la Dortmund în acest sezon. Şi tocmai cînd tehnicianul german răsufla un pic uşurat, după întoarcerea fundaşilor laterali Piszczek şi Schmelzer, indisponibili aproape tot turul.

Betegii Borussiei
Nume: Accidentare, Pauză
Piszczek: operaţie la şold, 4 luni
Gundogan: vertebră ruptă, nerv inflamat, 6 luni
Schmelzer: două rupturi musculare, 3 luni
Subotici: ruptură ligamente încrucişate, 6 luni
Hummels: ruptură de ligamente, 2 luni
Blaszczykowski: ruptură ligamente încrucişate, 6 luni

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
oaeaspurcata
oaeaspurcata  •  27 Ianuarie 2014, 15:00

Eu ma joc un joc online soccermanager.com asa ca desi imi pare rau pt. Dortmund e bine ca sunt promovati jucatori de la echipa a doua si prin meciuri si le creste valoarea in joc. Pana acum mi-a mers bine cu Durm, Sarr, Hofmann, Ducksch si probabil vor mai urma Maruoka, Gunter, Harder, Bandowski. etc.

lalalalalalalala
lalalalalalalala  •  27 Ianuarie 2014, 13:18
Postat de alexandru_p pe 27 Ianuarie 2014, 09:50

cineva trebuie sa raspunda acolo pt ca nu e promitator. jucatorii o sa inceapa sa fuga de echipa pt ca le sunt puse in pericol carierele! in primul rand dintre cei care se ocupa de pregatirea fizica, preparatorii, fizioterapeutii, cei care se ocupa de recuperare - ceva acolo nu functioneaza. apoi conducerea care are pretentii de finalista UCL dar nu investeste. lotul e super-subtire si cand joci multe meciuri cu aceeasi jucatori si le ceri mereu performanta practic ii uzezi foarte repede si apar astfel de leziuni si accidentari!

accidentari la sold sau la coloana vertebrala nu pot fi imputate preparatorilor fizici, sa fim seriosi. iar 6 luni e putin pentru ruptura de acl, probabil ca e operatie de reconstructie la mcl. iar in articol se precizeaza cauza, mai degraba e vina anotimpului si a terenului, nu a patit-o pur si simplu. in legatura cu uzura ai dreptate, dar nu uita ca anul trecut au avut muuulte meciuri si o vacanta foarte scurta ca in germania incepe campionatul repede. mai degraba aici ar fi problema, organismul lor nu s-a recuperat suficient.

mateiserban
mateiserban  •  27 Ianuarie 2014, 12:12

Corect ar fi sa aratati perioada de inactivitate plecand de la momentul acesta. Piszcek a si revenit si a fost in lotul de 18 pentru meciul cu Augsburg

Vezi toate comentariile (5)
Comentează