INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Ciocnirea ofensivelor! Inter - Liverpool, cele mai tari atacuri!

Liverpool-Salah, Mane// Foto: IMAGO / Action Plus
Liverpool-Salah, Mane// Foto: IMAGO / Action Plus

Articol de - Publicat marti, 15 februarie 2022 12:57 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 14:03

La Milano, se înfruntă mâine seară cele mai prolifice atacuri din Serie A și Premier League și două dintre cele mai spectaculoase echipe ale Europei, Inter și Liverpool.

Unul dintre capetele de afiș ale „optimilor” Ligii se dispută, fără îndoială, la Milano. Pe „Giuseppe Meazza” există, cel puțin teoretic, garanția că, alături de cei 38.000 de fani admiși în tribune, vom asista la un spectacol ofensiv. 

Zidane îi influențează viitorul lui Erling Haaland! » I-a găsit noul sponsor! Și noul club?!
MERCATO
Zidane îi influențează viitorul lui Erling Haaland! » I-a găsit noul sponsor! Și noul club?!

Inter - Liverpool, cele mai tari atacuri

Inter și Liverpool, „două echipe cu cifre similare, ca goluri marcate, șuturi trimise la poartă și posesie, sunt superioare celorlalte adversare din campionatele lor”, aprecia Rafa Benitez, spaniolul care le-a antrenat pe amândouă, într-un interviu din Corriere dello Sport. Ziarul face o analiză în oglindă a statisticilor stagionale:

  • campioana Italiei are 55 de goluri, chiar cu un joc în minus față de liderul Milan. Cea mai bună medie pe meci a șuturilor la poartă (16,7), iar posesia e la nivelul lui Napoli și al lui Lazio, separate de câteva zeci de secunde.
  • „cormoranii” au același număr de goluri înscrise ca Manchester City (61), la fel cu o restanță, dețin atacul cel mai exploziv, medie de 18,9 șuturi la poartă, și doar ca timp în care au avut mingea stau mai slab decât „cetățenii” lui Guardiola (62,4% față de 67,8%). Numai Bayern, din Top 5 campionate ale Europei, îi întrece, cu 70 de goluri marcate în 22 de întâlniri!
Cum a ajuns Jurgen Klopp să fie nominalizat pentru premiile LGBT
PREMII
Cum a ajuns Jurgen Klopp să fie nominalizat pentru premiile LGBT

Superiori în Ligă

Și în Ligă, Liverpool păstrează cifre superioare trupei lui Simone Inzaghi: în cele șase meciuri din grupă, toate câștigate, a punctat de 17 ori, cu o medie a reușitelor de 15,9%, 107 șuturi, dintre care 45 cadrate

Inter, care a jucat o „dublă” cu Real Madrid, a marcat doar 8 goluri, cu 118 execuții spre poartă și doar 35 cadrate, cu 6,8% randamentul transformării.

Salah, 23 de goluri pentru Liverpool

La capitolul individual, Salah și Jota stau cel mai bine în statisticile sezonului, cu 40 de goluri împreună, la care se adaugă cele 10 ale lui Mane. Dincolo, se desprind numai Dzeko (14) și Lautaro Martinez(12). 

20 de marcatoriare Inter în acest sezon, în timp ce Liverpool a dat gol cu 18

Per total însă, superioritatea atacanților lui Klopp e netă, 62 de goluri (se adaugă Firmino 7, Origi 5), față de gazde, 36 (contribuie Alexis 6, Correa 4 și Caicedo 1).

Nerazzurrii au doi jucători cu minimum 10 reușite, iar „cormoranii” au trei, Salah, Jota și Mane.

35 de goluria înscris Salah în Ligă, față de 25 ale lui Džeko, dintre care două în „dubla” directă din semifinale în 2017-2018. Cei doi au fost colegi la Roma între 2015 și 2017.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Veste excelentă pentru Istvan Kovacs » Delegat la cel mai tare meci din Europa League

Ancelotti confirmă plecarea lui Bale: „Un final fericit aici ar fi bun pentru cariera sa”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează