INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Președintele lui Inter explică de ce a renunțat la Antonio Conte: „E un antrenor de top, dar cu exigențe diferite de ale clubului”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 06 iunie 2021 11:51 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 12:29

Președintele Steven Zhang explică de ce Inter a renunțat la Antonio Conte, antrenor ce i-a adus titlul: „Stabilitatea financiară contează fundamental. Simone Inzaghi e omul potrivit.”

La mai puțin de-o săptămână de la divorțul oficial de antrenorul cu care Inter a oprit dominația de-un deceniu a lui Juventus în Serie A, președintele clubului a dezvăluit culisele care au dus la despărțirea drumurilor. 

Steven Zhang a declarat, în amplul interviu din Gazzetta dello Sport, că nerazzurii nu își mai pemiteau cheltuielile pretinse în continuare de Antonio Conte: 

„Aveam viziuni diferite. Ceea ce nu era fundamental pentru el era pentru club, și viceversa. Este un tehnician de top, dar eu trebuie să mă gândesc la stabilitatea financiară".

Steven Zhang, președinte Inter: „Să controlăm riscurile"

Proprietarul chinez a venit cu argumente și a lăudat performanța lui Conte: „Încă de la început, l-am considerat antrenorul cel mai bun pentru proiectul nostru. E un câștigător și de aceea am și investit mult în acești doi ani. Pandemia ne-a lovit dur, dar în vară am ales să continuăm colaborarea și am decis corect. 

Numai că efectele COVID-19 ne-au obligat să reconsiderăm situația, căutând să facem economii pentru a reechilibra balanța. Să reducem costurile și să controlăm riscurile, cu consecințe directe asupra strategiei din mercato".

275de milioane de euro e suma împrumutată de chinezi de la Oaktree, fondl de investiții din California, pentru plata restanțelor

Inter vrea și în elita Europei

Zhang jr le-a dat asigurări tifosilor că planul patronatului e pe termen lung și că presupune și o participare cu rezultate bune în Champions, singura bilă neagră a lui Conte (Inter a terminat grupa pe ultimui loc): 

„Vrem să ne menținem și în elita Europei. Obiectivul e să jucăm în fiecare sezon în Ligă, pentru că va fi greu să repetăm performanța câștigării titlului în Serie A, sunt șase-șapte echipe care se luptă".

13milioane de euro era salariul net anual primit de Conte. La lichidare a plecat cu 7,5 milioane, pentru sezonul restant din acord

Steven Zhang, președinte Inter: „Simone Inzaghi are calități"

Alegerea succesorului pe banca tehnică n-a fost întâmplătoare. „Simone Inzaghi a dovedit în ultimii ani că are valoare și experiență, că e competitiv pentru clubul nostru. Cunoaște proiectul, l-a acceptat și suntem foarte fericiți să lucrăm împreună și să putem câștiga trofee. Calitățile lui îl vor ajuta să lucreze în deplină înțelegere cu conducerea", spune Zhang.

323de milioane de euro era datoria lui Inter pe 30 iunie 2020, cu pierderi de 102,4 milioane raportate față de sezonul anterior

Citește și alte știri internaționale:

UEFA publică primele date despre VAR: de câte ori s-a intervenit și câte decizii au fost corectate » Ce se va întâmpla la EURO

Aleksander Čeferin îi atacă din nou pe fondatorii Super Ligii: „Banii chiar cumpără totul? Au dreptul 12 miliardari să ne priveze de sportul nostru?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
tottenham
tottenham  •  06 Iunie 2021, 13:13
Postat de luciann pe 06 Iunie 2021, 13:05

Miliardari chinezi plangandu-se de pandemie!:))) De fapt, nu-i mai lasa guvernul chinez sa investeasca fara numar, d-aia au si renuntat la echipa Suning-ului din China!

stau chinezii sa ia banii din liga campionilor, vand ce mai pot si apoi isi iau zborul de la inter :))))

luciann
luciann  •  06 Iunie 2021, 13:05

Miliardari chinezi plangandu-se de pandemie!:))) De fapt, nu-i mai lasa guvernul chinez sa investeasca fara numar, d-aia au si renuntat la echipa Suning-ului din China!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează