INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

Jucătorul în activitate care tocmai ce a dezvăluit că este gay: „Lumea fotbalului e homofobă" » Cum l-au primit fanii la primul meci de acasă

Jakub Jankto (în prim-plan) se bucură după golul marcat cu Teplice. Foto: ImagoImages
Jakub Jankto (în prim-plan) se bucură după golul marcat cu Teplice. Foto: ImagoImages

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2023 19:43 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 20:09

Jakub Jankto (27 de ani), atacantul Spartei Praga, a devenit un simbol, unul dintre puținii jucători în activitate care dezvăluie că este gay.

Într-un interviu acordat postului italian Mediaset, atacantul împrumutat de Getafe la Sparta Praga a afirmat: „Lumea fotbalului este homofobă, dacă eu sunt primul care vorbește astfel despre homosexualitate".

O vedetă a marii naționale a Croației și-a anunțat retragerea » Mesaj emoționant la adio: „Mă simțeam ca și cum aș fi luat pelerina lui Superman”
CROAȚIA
O vedetă a marii naționale a Croației și-a anunțat retragerea » Mesaj emoționant la adio: „Mă simțeam ca și cum aș fi luat pelerina lui Superman”

Jakub Jankto: „Mă simt în sfârșit liber și e extraordinar”

Praghezul cu 45 de selecții și 4 goluri la naționala Cehiei a mai spus: „A fost o decizie foarte importantă și sunt foarte fericit acum. Pentru unii, aceasta este o revoluție, dar pentru mine e absolut normal. După atâta timp cu această barieră, mă simt în sfârșit liber și e extraordinar. Mulți se tem să spună cine sunt. Sper că gestul meu va ajuta și acele persoane".

Jakub Jankto: „Fără frică. Fără violență. DAR cu iubire”

Jankto a fost primit cu căldură de fanii Spartei Praga la întâiul meci acasă după "coming out". În minutul 70, când mijlocașul a pătruns pe teren, suporterii l-au aclamat pe stadion. Chiar de la prima acțiune, Jankto a contribuit la golul de 3-0, scorul final cu Jablonec.

"Vreau să-mi trăiesc viața liber. Fără frică. Fără violență. DAR cu iubire. Eu sunt homosexual și nu mă mai ascund", a mai afirmat fotbalistul pentru sursa citată. 

Citește și: 

Fosta soție a fotbalistului care a dezvăluit că este homosexual a luat atitudine: „Pentru binele copilului nostru, prefer să stau pe margine”

Deținătorul drepturilor TV ale Ligii Campionilor, scuze publice după Liverpool - Real Madrid » Ce s-a putut auzi în direct

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  24 Februarie 2023, 06:59

Simbolul lu' peste.

Sharapov
Sharapov  •  23 Februarie 2023, 23:59

Nu-i asa ca-l vrei la FECESEBESE ? ? ? stoica mihai, inca nu are curajul sa recunoasca !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează