INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

VIDEO Karim Adeyemi, revelația Bundesligii, are mamă româncă. Gol cu călcâiul, assist și accidentare în 4 minute!

Karim Adeyemi, foto: Imago
Karim Adeyemi, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2023 14:13 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 14:48

Borussia Dortmund a revenit puternic, a egalat-o pe Bayern la puncte în Bundesliga, dar și-a pierdut cel mai în formă jucător, pe Karim Adeyemi, victima unei leziuni musculare într-un sprint irezistibil.

În momentul în care fotbalul s-a oprit în Germania, pentru pauza de iarnă și Mondial, Borussia era la nouă puncte în spatele lui Bayern. Acum, BVB a egalat campioana, ambele au 43 de puncte, la fel ca Union Berlin. Trei echipe una lângă alta în fruntea clasamentului.

Mihai Rotaru îl atacă pe Mihai Stoica: „Federația trebuie să intervină!”
FCSB - CSU CRAIOVA 1-1
Mihai Rotaru îl atacă pe Mihai Stoica: „Federația trebuie să intervină!”

Karim Adeyemi, MVP în meciuri succesive

De la reluarea sezonului, Dortmund a câștigat în serie. Opt meciuri în toate competițiile, șase în Bundesliga. Și cel mai în formă jucător este Karim Adeyemi, extrema cu tată nigerian și mamă româncă. 

Patru partide la rând cu gol, două consecutive în care a fost ales MVP.

  • La 1-0 cu Chelsea, în turul "optimilor" Ligii. Cursă de 60 de metri, Enzo Fernández depășit în viteză, portarul Kepa fentat înainte să trimită mingea în plasă.
  • La 4-1 cu Hertha, în ultima întâlnire din campionat. Două faze fantastice în numai patru minute.

Karim Adeyemi, accidentat la bicepsul femural?

Mai întâi, a finalizat acțiunea lui Reus cu un călcâi spectaculos din piruetă (1-0, 27). Apoi, alt sprint irezistibil pe lângă adversar și centrare de gol pentru Malen (2-0, 31).

Dar chiar înainte de a pasa, în plină viteză, KA27 s-a strâmbat de durere și a pus mâna la coapsa stângă. A fost înlocuit imediat și pare o accidentare serioasă. Probabil, o leziune la bicepsul femural care l-ar putea ține în afara terenului o lună de zile.

Karim Adeyemi: „Nu vă îngrijorați!”

"Din păcate, am pierdut un jucător important, pe Adeyemi, posibil să nu-l avem la următoarele câteva meciuri", a declarat antrenorul Edin Terzic la DAZN. "Tocmai de aceea facem rotații, pentru a evita asemenea situații".

Karim și-a păstrat însă optimismul. "Nu vă îngrijorați, mă voi întoarce în curând!", a postat el pe social media.

36,7km/h este viteza maximă cu care a alergat Karim Adeyemi, atacantul Borussiei fiind cel mai rapid jucător din Bundesliga

Real Madrid, lovitură înaintea meciului cu Liverpool, din Liga Campionilor » Trei titulari sunt incerți pentru partida de pe Anfield

Scandal uriaș la PAOK - AEK! Incidente, atac la arbitri, Răzvan Lucescu insultat: „Nu știu dacă există în România așa ceva”

Iubitul Dilettei Leotta a dat lovitura după 2 ani: „El?! PLÂNG!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
DMA87
DMA87  •  20 Februarie 2023, 15:26

I'll be back!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează