INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Kyle Walker încă n-a semnat cu Bayern și deja a tensionat atmosfera în vestiar » De ce s-au enervat Thomas Muller și Manuel Neuer

Kyle Walker e aproape de Bayern Munchen // Foto: Imago
Kyle Walker e aproape de Bayern Munchen // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2023 18:28 / Actualizat vineri, 21 iulie 2023 19:18

Bayern i-a oferit lui Kyle Walker, 33 de ani, un acord pe două sezoane cu opțiune pentru un al treilea și a încălcat astfel regula potrivit căreia jucătorii trecuți de 30 de ani nu primesc mai mult de un an de contract. Thomas Muller, 33 de ani, și Manuel Neuer, 37 de ani, au trebuit să se supună acestei reguli și să accepte prelungiri pe doar un sezon, până-n 2024.

Iminentul transfer al lui Kyle Walker de la Manchester City la Bayern a născut discuții aprinse în vestiarul campioanei Germaniei. Motivul? Internaționalului englez în vârstă de 33 de ani i s-a oferit un contract pe două sezoane, cu opțiune pentru un al treilea, ceea ce înseamnă încălcarea regulii interne potrivit căreia jucătorii trecuți de 30 de ani primesc doar un an de contract.

Thomas Tuchel le-a cântat jucătorilor în cantonament » Cum au reacționat fotbaliștii lui Bayern
BAYERN
Thomas Tuchel le-a cântat jucătorilor în cantonament » Cum au reacționat fotbaliștii lui Bayern

„Veteranii” Thomas Müller și Manuel Neuer se simt nedreptățiți la Bayern

Cei mai vehemenți au fost, conform tabloidului Bild, „veteranii” Thomas Müller, 33 de ani, și Manuel Neuer (37). Ei tocmai au prelungit cu munchenezii, însă au trebuit să se supună regulii amintite cu toate că sunt fotbaliști cu merite deosebite. 

Müller este produsul Academiei clubului și joacă pentru echipa mare din 2008. Iar Neuer apără buturile bavarezilor din 2011. De numele lor se leagă seria de 11 titluri câștigate în Bundesliga între 2013 și 2023, precum și două triumfuri în Liga Campionilor (2013, 2020).

Kyle Walker și 15 milioane de euro în schimbul lui Benjamin Pavard?

Walker mai are un an de contract cu Manchester City, însă i-a comunicat managerului Pep Guardiola că vrea să plece, atras de oferta generoasă a nemților. 

Cluburile trebuie să se pună acum de acord asupra modalităților de transfer și ar putea fi luat în calcul inclusiv un schimb: Walker plus 15 milioane de euro pentru Benjamin Pavard. Acordul internaționalului francez cu Bayern ia sfârșit în 2024, a anunțat că nu intenționează să prelungească, iar Pep și-a exprimat prompt interesul.

5titluri în Premier League și Liga Campionilor 2023 a câștigat Kyle Walker în 6 ani petrecuți la Manchester City. „Cetățenii” l-au cumpărat în 2017, de la Tottenham, cu 57 de milioane de euro

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

240 de milioane de euro până în 2027! O nouă vedetă ofertată din Arabia Saudită

Bayer Leverkusen a dat o lovitură financiară: cu cât s-a ales după transferul lui Moussa Diaby la Aston Villa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează