INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Bayer Leverkusen a dat o lovitură financiară: cu cât s-a ales după transferul lui Moussa Diaby la Aston Villa

Moussa Diaby schimbă echipa // Foto: Imago
Moussa Diaby schimbă echipa // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2023 17:03 / Actualizat vineri, 21 iulie 2023 20:45

Bayer Leverkusen l-a vândut pe Moussa Diaby (24 de ani) lui Aston Villa pentru 55 de milioane de euro, plus bonusuri ce ar putea mări suma la 60 de milioane. Francezul îi costase pe nemți doar 15 milioane de euro, în 2019.

Bayer Leverkusen n-a făcut un sezon 2022/2023 strălucit și a terminat pe 7 în Bundesliga, în afara locurilor de Champions League. Dar banii pe care-i pierde după ce a ratat grupele competiției numărul 1 a Europei îi recuperează din transferuri.

Emery a făcut un transfer-cheie la Aston Villa » Adus din La Liga pentru 32,5 milioane de euro
ANGLIA
Emery a făcut un transfer-cheie la Aston Villa » Adus din La Liga pentru 32,5 milioane de euro

Ultima afacere? Tocmai l-a vândut pe Moussa Diaby lui Aston Villa, cu 55 de milioane de euro, plus bonusuri de până la 5 milioane. Prețul, unul record pentru clubul din Birmingham, a fost „aruncat în aer” de duelul cu Al-Nassr, de asemenea interesată de serviciile internaționalului francez în vârstă de 24 de ani.

Pe Kai Havertz au luat 100 de milioane de la Chelsea

„Farmaciștii” au făcut astfel un profit net de 40 de milioane de euro cu un atacant pe care-l achiziționaseră în 2019 în schimbul a numai 15 milioane, de la Paris Saint-Germain. Ei au mai dat un tun în septembrie 2020, cu Kai Havertz. Pentru mijlocașul ofensiv crescut în propria pepinieră au luat 100 de milioane de euro de la Chelsea, cu tot cu bonusuri.

La Birmingham, unde zilele acestea are programată vizita medicală prealabilă semnării contractului, Diaby îl va reîntâlni pe fostul coechipier de la Leverkusen, Leon Bailey. „Aripă” vândută de nemți lui Villa, anul trecut, contra 32 de milioane de euro. Dublul sumei cu care-l cumpăraseră în ianuarie 2017 de la Genk.

50de milioane de euro este cota de piață a lui Moussa Diaby pe transfermarkt.de

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Patronul lui Fulham se opune transferului golgheterului său în Arabia Saudită: „Banii te pot scăpa de orice, mai puțin de o crimă”

Dortmund a dat afară un fost internațional transferat cu 25,5 milioane de euro în 2019 » Nu mai jucase de 440 de zile!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează