INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Gest minunat al lui Kylian Mbappe » A primit titlul de golgheter în Ligue 1, dar le-a cerut oficialilor să îl împartă cu un rival

Wissam Ben Yedder (stânga) și Kylian Mbappe (dreapta) au marcat același număr de goluri în ultimul sezon de Ligue 1 // sursă foto: Guliver/gettyimages
Wissam Ben Yedder (stânga) și Kylian Mbappe (dreapta) au marcat același număr de goluri în ultimul sezon de Ligue 1 // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 08 mai 2020 22:44

Kylian Mbappe (21 de ani) a primit titlul de golgheter al Ligue 1 după suspendarea campionatului, deși a marcat la fel de multe goluri ca Wissam Ben Yedder (29). Acum, fotbalistul lui PSG cere să împartă titlul cu rivalul său.

Cu 18 goluri marcate, Kylian Mbappe a fost numit golgheterul oficial al ediției recent încheiate de Ligue 1. La fel de multe goluri a marcat și Wissam Ben Yedder de la Monaco, însă acesta nu a primit niciun premiu.

Lucru nedrept, în viziunea senzaționalului Mbappe. „Vă mulțumesc pentru toate mesajele primite. Totuși, cred că și Wissam merită un trofeu pentru a sărbători anul pe care l-a avut, așa cum s-a întâmplat anul trecut în Premier League”, a scris jucătorul lui PSG pe Twitter.

De ce titlul de golgheter i-a fost acordat doar lui Mbappe

Oficialii fotbalului francez au avut în minte două criterii: în primul rând, Mbappe a marcat toate golurile sale din acțiune, niciunul din penalty. De cealaltă parte, Ben Yedder a punctat de 3 ori de la punctul cu var. De asemenea, Mbappe a marcat cele 18 goluri în 20 de apariții, iar Ben Yedder în 26 de meciuri.

Ce s-a întâmplat în Premier League anul trecut

În sezonul 2018/2019 din Premier League, trei fotbaliști au încheiat cu același număr de goluri: 22. Este vorba despre Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Sadio Mane și Mohamed Salah (ambii Liverpool). La finalul stagiunii, toți cei trei au primit titlul de golgheter, deși Mane nu marcase niciun gol din penalty, în timp ce Aubameyang și Salah o făcuseră.

VIDEO. Sezonul din Franța s-a încheiat prematur, iar PSG devine campioană!

Citește mai multe știri despre fotbalul european:

Alertă la Madrid » Renan Lodi de la Atletico, depistat pozitiv cu COVID-19

BUNDESLIGA// Derby la retrogradare: Cel mai slab atac contra echipei cu cele mai puține victorii

După Bundesliga, și campionatul din Danemarca va fi reluat în luna mai!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  09 Mai 2020, 00:15

magarie asta ccu suspendarea campionatului,ori suspenda toata europa,ori e ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează