INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Altă „bijuterie” descoperită de Loți » Tânărul promovat de Boloni la Metz e astăzi golgheterul și jucătorul anului în Ligue 2!

Georges Mikautadz, atacantul lui Metz. 
Foto: Imago
Georges Mikautadz, atacantul lui Metz. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2023 14:36 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 18:14

Recunoscut în lumea întreagă ca antrenorul care descoperă nume mari, Laszlo Boloni (70 de ani) îl propune acum lumii fotbalului pe georgianul Georges Mikautadze (22 de ani), atacantul lui Metz, cel mai prolific și cel mai bun jucător al ligii secunde franceze.

Vineri seară, Laszlo Boloni joacă meciul decisiv cu Metz. Dacă o învinge acasă pe Bastia, promovează în Ligue 1, împlinindu-și obiectivul chiar de la primul sezon în Lorena.

Fostul mare jucător al Stelei șterge pe jos cu strategia lui Becali: „Nicio filozofie! I-a bulversat pe jucători”
FCSB
Fostul mare jucător al Stelei șterge pe jos cu strategia lui Becali: „Nicio filozofie! I-a bulversat pe jucători”

Ultima propunere a lui Ladislau Boloni: Georges Mikautadze, după Cristiano Ronaldo și Raphael Varane

În vârstă de 70 de ani, antrenorul a câștigat deja ceva în această stagiune la Metz. Un jucător. Recunoscut în toată lumea pentru „ochiul" său extraordinar, care reperează „bijuterii” printre tineri și le propulsează spre marea performanță, Cristiano Ronaldo, Quaresma și Varane fiind doar trei din lunga lui listă de fotbaliști europeni importanți, Loți se mândrește acum cu alt nume care se impune tot mai puternic în Franța: Georges Mikautadze.

Georges Mikautadze, golgheterul lui Ladislau Boloni la Metz: 31 de goluri influențate

Vara trecută, atacantul născut la Lyon, dar cu 14 selecții și 3 goluri la naționala Georgiei, s-a întors la Metz după ce fusese două sezoane împrumutat în Belgia, la Seraing. Și atunci l-a văzut Boloni, care nu l-a mai lăsat să plece nicăieri. L-a oprit, l-a titularizat, i-a dat încredere. Iar el a explodat. La 22 de ani, zboară!

Mikautadze a devenit golgheterul lui Metz și al ligii secunde (23 de reușite), cel mai performant „lunetist” (40 de șuturi pe poartă), este al doilea pasator al campionatului (8) și tocmai a fost ales jucătorul anului în Ligue 2.

Georges Mikautadze, cea mai bună cotă a carierei

Estimat la 6 milioane de euro pe site-ul Transfermarkt.de, cea mai bună cotă a carierei, le-a mulțumit colegilor în Gala UNFP (uniunea jucătorilor profesioniști din Franța): „Am cucerit acest trofeu datorită lor". Dar cel care l-a promovat a fost Loți Boloni. 

3.000de minute a jucat Georges Mikautadze la Metz în acest sezon de Ligue 2, având o medie de 83 de minute pe meci (36 de partide)

Junior de la Metz, arestat în Germania. A omorât un adversar pe teren!

Și o veste mai puțin bună pentru Boloni. Un junior din academia clubului său, FC Metz, e în arest în Germania, după un scandal uriaș. Aflat cu echipa lorenă în turneu la Frankfurt, adolescentul în vârstă de 16 ani a lovit violent în cap un adversar neamț cu un an mai mic în timpul incidentelor de la sfârșitul partidei. Iar victima a decedat astăzi, după mai multe zile în comă.  

Citește și: 

George Pușcaș a semnat: „Vreau să înscriu peste 100 de goluri în Serie A” » Detaliile contractului

Planul președintelui UEFA de a o lovi mai dur pe Juventus!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  31 Mai 2023, 16:12

Elena din Troia ? ...pe Ronaldo chiar l-a promovat la echipa I , la Sporting , de când nu împlinise 16 ani. Sigur, când ai un asemenea talent între juniori, și un nepriceput dacă ești, tot îți sare în ochi. Mai interesant este aspectul când Boloni îl anunță Ioan Becali care are un pusti extrem de talentat și nu are impresar ( avea 16 ani). Becali se duce la Lisabona îl vede pe Ronaldo și este gata sa-l semneze. Însă Ronaldo ii spune ca semnează cu el, ca impresar, dacă primește la semnătura 30.000 dolari si un Mercedes. Auzind pretențiile pustiului, Ioan Becali ii reproșează tupeul de "rrom"( în stilul cel mai românesc posibil ) și ii înotătoarce spatele. Astfel "marele impresar" a ratat cea mai mare afacere a vieții sale, care l-ar fi făcut dintr-un puțin, intr-unul dintre cei mai cunoscuți impresari din lume, inclusiv si dpdv financiar.

Elena43
Elena43  •  31 Mai 2023, 15:40

"Recunoscut în lumea întreagă ca antrenorul care descoperă nume mari" :))))) ce nume mari a descoperit in afara de ronaldo ? care si acolo descoperirea este mai mult decat discutabila :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează