INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LEEDS - DERBY 2-4 (ÎN TUR 1-0)

Frank Lampard e în finala de pe Wembley la primul sezon ca manager! Meci nebun cu Leeds: „Nu am trăit niciodată asemenea momente în fotbal”

Articol de - Publicat joi, 16 mai 2019 11:02

În cariera sa, Frank Lampard a câștigat aproape tot ce își putea dori. Titlul în Premier, Liga Campionilor, Europa League. Și totuși, acum, la 40 de ani, afirmă că acesta e cel mai frumos moment din fotbal.

La primul său sezon ca manager, deja a reușit o performanță. A calificat-o pe Derby County, locul 6 la sfârșitul sezonului regulat în Championship, în finala play-off-ului de pe Wembley pentru promovarea în Premier League.

După 0-1 în tur, acasă, puțini îi mai dădeau șanse în fața lui Leeds. Dar miercuri, într-un meci fierbinte (9 cartonașe galbene și două roșii: fiecare echipă a avut un eliminat), Derby a câștigat cu 4-2, deși a fost condusă (0-1).

„Emoțiile sunt mai intense ca manager"

„Nu am mai trăit niciodată asemenea clipe. Voiam atât de mult acest succes!", e uimit Lampard. „Se zice că emoțiile sunt mai intense ca manager și e adevărat. E fantastic să mergem pe Wembley".
Fostul internațional englez dezvăluie ce le-a spus jucătorilor săi înaintea returului:

„Băieți, plecăm de la 0-1 și toți ne dau bătuți deja, toți susțin că Leeds ne-a învins de trei ori până acum și că o va mai face o dată. E șansa noastră să le arătăm cine suntem cu adevărat".

Derby a câștigat o luptă, însă vine alta și mai dificilă. Cu Aston Villa, care e în mare formă și care nu mai vrea să piardă a doua oară la rând finala de promovare în Premier. z

Manager la Chelsea?

Pentru Lampard, finala play-off-ului din 27 mai ar putea fi ultimul meci la Derby County. Presa engleză susține că sunt șanse mari ca Frank să devină în această vară noul manager al lui Chelsea, înlocuindu-l pe Maurizio Sarri. 

Pleacă Bielsa?

Când a venit la Leeds, în 2018, Marcelo Bielsa a luat o echipă care încheiase Championship pe locul 13 și care nu se gândea la promovare. Argentinianul a resuscitat-o și, mult timp, a fost lider în liga secundă engleză.

Spre sfârșitul sezonului, a cedat ritmul, a ratat promovarea directă și a ajuns în play-off, pierzând acum ocazia finalei de pe Wembley. Și este posibil ca Bielsa să părăsească Leeds. „E o situație dureroasă, sunt dezamăgit", a declarat managerul miercuri. 

„Nu vorbim acum de viitorul meu, știți bine cum se procedează. Dacă Leeds îmi oferă posibilitatea de a continua, voi analiza propunerea" Marcelo Bielsa, manager Leeds

 

VEZI ȘI:

ATALANTA - LAZIO 0-2 // VIDEO+FOTO Lazio câștigă pe final a șaptea Coppa Italia din istorie! Ștefan Radu a fost pe teren și a ajuns la al 5-lea trofeu cu Lazio

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează