INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Presa din Franța dă de pământ cu PSG și Messi după o nouă prestație dezamăgitoare în Ligue 1: „O echipă în derivă”

Leo Messi și Kilyam Mbappe
Foto: Imago
Leo Messi și Kilyam Mbappe Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 decembrie 2021 09:05 / Actualizat duminica, 05 decembrie 2021 09:31

PSG a obținut doar un egal în deplasarea de la Lens, scor 1-1 și a ajuns la două meciuri consecutive fără victorie în campionat, pentru prima dată de la venirea lui Mauricio Pochettino (ianuarie 2021)

Parisul a obținut egalul norocos, după ce Wijnaldum a egalat în urma unei centrări a lui Kylian Mbappe în minutele de prelungire, iar presa din Franța le-a criticat dur pe vedetele lui Pochettino.

Messi a rupt tăcerea după două luni » De ce s-a întins în spatele zidului, noul lui stil de joc, de ce a refuzat tricoul cu 10: „Sincer vă spun”
FRANȚA
Messi a rupt tăcerea după două luni » De ce s-a întins în spatele zidului, noul lui stil de joc, de ce a refuzat tricoul cu 10: „Sincer vă spun”

Cu Mbappe rezervă și Neymar accidentat, Pochettino a ales să joace în atac cu Messi, Icardi și Di Maria, care însă nu au convins și au fost criticați de jurnaliștii francezi.

„Trio-ului argentinian de atac îi lipsește strălucirea și acuratețea. Di Maria a pierdut 10 mingi, Icardi nu a profitat de absența lui Mbappe, iar Messi a fost timid. În ciuda unui șut în bară, starul adus de la Barcelona nu prea a strălucit, fiind pus în umbră, ca toată echipa, de ardoarea și intensitatea jocului celor de la Lens. 

Dar dacă jucătorii nu au avut o prestație bună este și din cauza antrenorului și a abordării sale tactice de neînțeles. Pochettino a dat impresia unei pierderi totale a controlului, neștiind ce dispozitiv să adopte pentru a opri atacurile constante ale gazdelor. 

Dezorganizare totală în apărare, o plasare neobișnuită pentru Verratti pe banda dreaptă, antrenorul încă nu pare să-și fi pus amprenta pe jocul parizienilor. Aceeași observație, meci după meci. După joc, Pochettino și-a protejat jucătorii și a continuat să zâmbească”, au notat cei de la Le Figaro.

„PSG merge în derivă”

Și jurnaliștii de la Le Parisien au scris despre situația de la PSG, unde Pochettino pare că a pierdut vestiarul.

„Nimeni nu îl mai ascultă pe Pochettino, dar nici antrenorul nu propune soluții. A folosit un sistem baroc de neînțeles care nu a lăsat echipa să se exprime. Dacă știe cineva unde a jucat Marco Verratti, noi suntem pregătiți să ascultăm. Ne gândim să creăm un număr de telefon gratuit pentru asta, la care să primim răspunsuri.

PSG merge în derivă, iar neliniștea este că vedem jucători pierduți sau lăsați să se descurce singuri și un stil imposibil de găsit. Pochettino visează la un «PSGexit», un fel de cadou pe care șefii săi i l-ar putea oferi. Leo Messi nu poate juca într-o echipă aflată în blocaj și tristețea lui pe teren va fi contagioasă”, au scris francezii.

VIDEO Discursul lui Leo Messi la prezentarea „Balonului de Aur”

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Mai rău ca în Liga 1! Bellingham și Haaland, atac frontal după Dortmund - Bayern: „Arbitrul a trucat meciuri, la ce vă așteptați?!”

Mourinho, conflict cu Diletta Leotta! Antrenorul Romei a refuzat să-i răspundă la întrebări » Cum a reacționat jurnalista

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (15)
10159187021031281
Traian Rotarescu  •  06 Decembrie 2021, 18:01

Bine ca a ciupit al 7lea Balon, și, între timp (sa ne amintim foarfeca lui Lewa cu minge de iarna) acum da vina pe vremea din Franța :))) pt prestațiile șterse din Ligue 1, de unde își ia, totuși, o căruță de bani.

francescoli1974
francescoli1974  •  05 Decembrie 2021, 17:54

Balonul de Aur și-a pierdut strălucirea la fel că votanții săi care și-au pierdut rațiunea cu un astfel de deznodământ șocant și de neînțeles.

brazisio
brazisio  •  05 Decembrie 2021, 16:34
Postat de Paco Raceanu pe 05 Decembrie 2021, 13:01

Ca sa vezi cum suna logic comentariul tau, o sa ti spun ca el i se poate atribui in egala masura si lui Sorescu. Prestatia lui Sorescu in ultimele meciuri a fost ca si a lui Messi, s a implicat in joc, s-a zbatut, a adus mingea in fata portii. Dar in mod obiectiv, cum poti sa apreciezi astfel de prestatii, care in realitate sunt sterse, fara un aport decisiv in rezultatul final al meciului? Asta cu atat mai mult in cazul lui Messi. Messi nu a fost adus la PSG ca sa aiba prestatii bune, avea PSG suficiente vedete care joaca bine. Messi a fost adus exclusiv pt a face diferenta, pt a castiga meciurile importante si pt a aduce rezultate peste ce obtinuse echipa anterior. Or, este evident ca prestatiile lui Messi sunt mult sub asteptari, ba chiar vadit dezamagitoare, necontribuind in niciun fel la imbunatatirea jocului si cu atat mai putin la obtinerea unor rezultate mai bune. Dimpotriva, cu venirea lui Messi, PSG pare ca are o vedeta in plus care isi respecta statutul de privilegiat in joc (adica face o singura faza, de atac, obligand colegii defensivi sa munceasca in plus, si mai este si ocrotit prin statut de schimbari). Vom vedea cat de obiectiva este acordarea balonului de aur la anul, cand Messi, pt prestatiile din anul in curs, nu ar trebui sa intre intre primii 20 de fotbalisti., mai ales prin comparatie cu fotbalisti care dovedesc efiecienta maxima pt echipele de club, precum Cristiano, Lewa etc.

Ronaldo fan spotted Nu va inteleg pe fanii lui Ronaldo: cand a castigat el a fost pe corect, cand castiga piticul e furaciune. Acelasi sistem de votare, aceasi revista, in celasi timp al anului, voturile publicate (180)– se pot verifica. Care-i baiul ca nu a iesit cine vreti voi? Veziti domnule de treaba. Nici macar ziaristul portughez nu l-a votat pe crisinel

Vezi toate comentariile (15)
Comentează