INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Leo Messi, interviul momentului: „Vreau să vă spun de ce nu m-am întors la Barcelona. Dacă era vorba de bani, eram deja în Golf”

Leo Messi, în interviul acordat Mundo Deportivo
Leo Messi, în interviul acordat Mundo Deportivo

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2023 22:09 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 09:50

Leo Messi (35 de ani) va juca în sezonul viitor în MLS, la Inter Miami, echipa lui David Beckham. În această seară, presa din Spania a publicat un interviu cu argentinianul, care dezvăluie motivele pentru care nu a ajuns la Barcelona, așa cum, spune „Puricele”, își dorea.

Totodată, Messi, care susține că Barcelona nu a fost fermă în privința revenirii lui, confirmă că a luat hotărârea să meargă la Inter Miami.

Anunț oficial: Real Madrid plătește 103 milioane pentru primul transfer din era post-Benzema
REAL MADRID
Anunț oficial: Real Madrid plătește 103 milioane pentru primul transfer din era post-Benzema

Leo Messi: „Mi-am dorit să revin la Barcelona, dar n-am vrut să pățesc la fel ca în 2021. Așa că voi merge la Inter Miami”

Mi-am dorit foarte mult să revin la Barcelona. Eram foarte încântat de idee, dar, după ce am trăit în 2021, nu am vrut să fiu pus din nou în aceeași situație, să aștept să văd ce se va întâmpla și până la urmă să plec, iar viitorul să nu fie în mâna mea, ci în mâna altora.

Am auzit că Barcelona trebuia să vândă jucători sau să scadă salariile fotbaliștilor (n.r. - pentru aducerea sa) și adevărul este că nu am vrut să trec prin asta, să am de-a face cu așa ceva. Așa că am luat decizia că voi merge la Miami. Dacă nu am putut să revin la Barcelona, am vrut să părăsesc Europa, să ies din lumina reflectoarelor și să mă gândesc mai mult la familia mea”, a declarat Messi, conform Mundo Deportivo.

Leo Messi, despre...

  • propunerea de a reveni la Barcelona: „Deși am auzit că La Liga și-a dat acordul ca eu să revin, mai erau multe alte lucruri de pus la punct. N-am vrut să fiu eu vinovat de plecarea unor jucători sau de scăderea salariilor. Am fost deja acuzat de multe lucruri care nu erau adevărate în cariera mea la Barcelona și am obosit, nu voiam să trec prin toate astea din nou. Am vrut să fiu singurul care decide asupra viitorului meu, nu s-a putut, și mi-a fost teamă că se va repeta scenariul din 2021. De asemenea, am ajuns într-un moment în care vreau să ies puțin din lumina reflectoarelor, să mă gândesc mai mult la familia mea. După cum am mai spus, ultimii doi ani la Paris nu au fost cei mai buni pentru familia mea”
     
  • aspectul financiar: „Adevărul este că nu s-a pus problema banilor niciodată. Nici măcar nu am apucat să vorbesc cu Barcelona despre contract acum. S-a trecut la o propunere, dar niciodată la o propunere formală, scrisă, semnată, pentru că încă nu era nimic concret. A existat intenția, dar nu am putut avansa nimic, nici măcar nu am vorbit despre bani. Dacă ar fi fost vorba despre bani, plecam în Arabia Saudită sau în altă parte”
     
  • Barcelona, dacă au făcut catalanii tot posibilul pentru a-l aduce înapoi: „Nu știu, e problema lor. Nu știu dacă au făcut tot posibilul sau nu. Clubul nu a fost în măsură să confirme dacă eu aș putea reveni 100%. E de înțeles cumva, având în vedere situația prin care trece Barcelona. Dar cu siguranță există oameni la Barcelona care nu vor să mă întorc, așa cum au existat și în 2021 oameni care nu voiau să rămân. Sigur sunt oameni în conducere care nu cred că revenirea mea ar fi fost de bun augur”
     
  • plecarea de la Barcelona, peste care încă nu a trecut: „A fost foarte greu, o etapă foarte urâtă. Când totul era gata și trebuia să semnez, peste noapte nu s-a mai putut face nimic, mi-au spus că nu se mai poate și că trebuie să părăsesc clubul. A trebuit să încep să alerg și să caut o echipă, să iau o decizie pripită și să trec prin tot ceea ce am trecut. Adevărul este că am plecat într-un mod ciudat, mi-ar fi plăcut să-mi iau rămas-bun așa cum au făcut acum Busi, Jordi, la timpul lor Xavi și Iniesta, să-mi iau la revedere de la oameni așa cum s-ar fi cuvenit”
     
  • ideea de a reveni cândva la Barcelona, într-o poziție de conducere: „Evident că mi-ar plăcea să fiu aproape de club. O să locuiesc în Barcelona. Sper că într-o zi voi putea să ajut echipa cu ceva. Iubesc Barcelona, am mai spus-o. Mi-ar plăcea să fiu iar aici”
     
  • Transferul la Inter Miami: „Am luat decizia să merg în MLS. Transferul nu e rezolvat 100%, dar asta e hotărârea mea. Am avut oferte din Europa, însă nici nu le-am luat în calcul, pentru că eu voiam numai să revin la Barcelona. Acum, îmi doresc liniște”
     
  • ultimii doi ani petrecuți la Paris: „Nu am fost fericit, nu m-am distrat și asta mi-a afectat viața de familie, relația cu copiii”

Am vorbit foarte puțin cu președintele Laporta, cel mult o dată sau de două ori. Am vorbit foarte des în schimb cu Xavi, de când a devenit antrenorul Barcelonei. Am vorbit și despre posibilitatea ca eu să mă întorc. Eram foarte încântați de idee. Din păcate, nu s-a putut

- Leo Messi

Leo Messi merge la Inter Miami

Marți trebuia să fie ziua în care să se anunțe venirea lui Leo Messi la Al-Hilal, însă nu s-a mai oficializat decât mutarea lui Karim Benzema la Al-Ittihad. 

Transferul argentinianului de la PSG în Arabia Saudită a ieșit definitiv din calcule, după cum scrisese dimineața The Athletic, englezii susținând că există doar două variante pentru viitorul campionului mondial: „50% între Inter Miami și Barcelona, zero șanse pentru Arabia Saudită”. 

După-amiaza însă, procentele s-au schimbat radical. Marca anunța că n-a mai rămas decât destinația SUA: „Messi va juca în sezonul viitor la Inter Miami”.

The Athletic a explicat că „operațiunea Messi în MLS” depășește cadrul strict al francizei din Florida și implică întreaga competiție. Oferta va include, pe lângă salariul din contract, și un procent din banii proveniți de la abonații MLS Pass, și un procent din veniturile pe care transferul lui Leo în MLS le va aduce lui Adidas. 

Și drepturile de televizare ale partidelor din MLS care aparțin Apple (a plătit 2,5 miliarde de dolari ligii americane pentru un contract pe 10 ani) vor putea înregistra un salt, cu un procent destinat să-i revină argentinianului! Mai mult, Apple TV+ a anunțat că, pentru a-i face reclamă, va transmite și o serie de documentare despre victoria repurtată de Messi la CM 2022 din Qatar cu naționala albicelestă.

Inter Miami i-a oferit acțiuni la club lui Leo Messi

Transferul este facilitat și de relația foarte bună a campionului mondial cu Adidas, de care e legat prin contract din 2006. Producătorul german de echipament sportiv îmbracă toate echipele din MLS (29) printr-un acord de sponsorizare, în valoare de 830 de milioane și valabil până în 2030.

The Athletic a aflat și că Inter Miami a stabilit și data debutului pentru Messi, pe 21 iulie contra lui Cruz Azul, în cadrul unui turneu amical găzduit de DRV PNK Stadium în Miami. Doi dintre acționarii clubului, Jorge and José Mas, i-au oferit, după ce se va retrage, acțiuni la Inter Miami.

Vine și „Tata” Martino

Barcelona a sperat până în ultima zi că va reuși să-l convingă să se întoarcă, dar nu i-a putut face nicio ofertă, pentru că LaLiga impune condiții severe pentru transfer și dificultățile financiare ale clubului blaugrana au complicat tranzacția. 

Trecerea la Miami nu implică niciun obstacol, ba chiar se vorbește că Inter îl va aduce antrenor pe Gerardo „Tata” Martino, cu care Messi a colaborat la Barcelona în 2013-2014 și care îl va înlocui pe recent demisul Phil Neville. 

Citește și:

Potopul după plecarea lui Paolo Maldini? Patru vedete pe picior de plecare la AC Milan

A fost definitivată lista neagră la Bayern! Șapte la vânzare, alți doi cu semnul întrebării

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (50)
Mihai84ro
Mihai84ro  •  09 Iunie 2023, 06:53

Ce-mi plac comentariile pe site-urile românești! În loc sa citesc părerile oamenilor, vad mereu cum se cearta doi! Jalnic!

Redbird
Redbird  •  08 Iunie 2023, 19:54
Postat de tipsy pe 07 Iunie 2023, 22:59

Partea cu Miami o inteleg. O sa il mai recunoasca lumea si pe acolo, dar o sa poata merge pe strada ca un om normal, ca nu stiu multi cine-i Messi, sau daca au auzit de el, nu stiu cum arata. Asta ce i-ar fi fost imposibil in Europa sau Arabia Saudita.

Tu ai citit ce ai scris inainte sa apesi pe "adauga comentariu"? Messi este mai cunoscut in State decat in Romania sau Franta. Campionatul in USA este mult peste campionatul din RO, iar statistic vorbind, dupa victoria din 1994 de la mondiale, vezi de cate ori a mai castigat RO cu US. Soccer-ul aici este in plina dezvoltare, in fiecare oras mare exista academii cu mii de copii care practica acest sport, fiecare echipa din MSL trebuie sa aiba teren propriu dedicat pentru soccer 100%, minim 20k locuri, niciun meci nu e dat la TV fara sa aiba toate biletele vandute si toate sunt la TV, concluzia o faci singur.......deci nu vorbi nici tu, nici alti "cunoscatori" in comentarii despre lucruri care nu le pricepeti! Stati mai bine cu semintele la nivelul...oierului, acolo nu va pot contrazice.

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  08 Iunie 2023, 17:19
Postat de corectorul pe 08 Iunie 2023, 16:57

Pai, o sa-ti recomand, de pilda, sa te rezumi la utilizarea semnului exclamarii fie in cazul propozițiilor exclamative sau imperative, fie dupa interjecțiile și substantivele folosite in cazul vocativ.

Pe bune? Nu mă înnebuni! No pă bune că așe o sa fac! O sa scriu cum se zîce pă la mine,no binucă? Sper că amu nu mi ti enerva !

Vezi toate comentariile (50)
Comentează