INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

L'Equipe a anunțat echipa anului 2020: Messi n-a prins primul „11” + Diferența față de formația creionată de fani

Robert Lewandowski (roșu) a fost desemnat „cel mai bun fotbalist al anului” la gala FIFA // foto: Guliver/gettyimages
Robert Lewandowski (roșu) a fost desemnat „cel mai bun fotbalist al anului” la gala FIFA // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 14:13 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 15:08

Cotidianul francez L'Equipe a anunțat echipa anului 2020, care vine cu o mare surpriză: Lionel Messi (33 de ani) este absent.

Bayern Munchen, câștigătoarea triplei Liga Campionilor-Bundesliga-Cupa Germaniei în 2020, domină primul „11” al celor mai buni fotbaliști de anul trecut, cu 5 jucători: Manuel Neuer, Alphonso Davies, Thiago Alcantara (plecat între timp la Liverpool), Joshua Kimmich și Robert Lewandowski.

Echipa este completată de doi fundași de la Liverpool (Trent Alexander-Arnold și Virgil Van Dijk), un fundaș de la Real Madrid (Sergio Ramos), Kevin De Bruyne (Manchester City) ca mijlocaș dreapta și Neymar (PSG) în flancul stâng al liniei de mijloc. În atac, Lewandowski face pereche cu Cristiano Ronaldo (Juventus).

Lionel Messi, ignorat

Absența notabilă din echipa creionată de francezi este Lionel Messi (Barcelona), deținător al Balonului de Aur. Argentinianul nu a fost inclus în echipa ideală a anului 2020 după ce Barcelona a încheiat anul 2020 fară vreun trofeu câștigat, iar numărul de goluri reușit de Messi sezonul trecut a fost mai mic decât în precedenții ani: 31.

„11-le” ideal al anului 2020, potrivit L'Equipe: Neuer - Alexander-Arnold, Van Dijk, Ramos, Davies - De Bruyne, Kimmich, Thiago, Neymar - Lewandowski, Cristiano Ronaldo

Echipa anului în viziunea cititorilor: Karim Benzema, inclus

Cotidianul francez a prezentat și echipa anului în viziunea fanilor, la capătul unui proces de votare care a însumat 111.000 de voturi. Aceasta are doar un jucător diferit față de echipa propusă de L'Equipe: Karim Benzema, atacantul lui Real Madrid, îi ia locul lui Cristiano Ronaldo.

27 de goluria reușit Benzema sezonul trecut pentru Real Madrid, în 48 de meciuri. A câștigat 2 trofee, La Liga și Supercupa Spaniei

„11-le” ideal al anului 2020, potrivit cititorilor L'Equipe: Neuer - Alexander-Arnold, Van Dijk, Ramos, Davies - De Bruyne, Kimmich, Thiago, Neymar - Lewandowski, Benzema

VIDEO. Cele mai frumoase goluri reușite de Bayern Munchen în 2020

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Un candidat la președinția Barcelonei are un mesaj special pentru Messi: „Mă voi uita în ochii lui și îi voi spune: «Clubul nu te poate plăti»”

Zi de coșmar pentru români în Serie A » Chiricheș, „moliciune asortată”. Marin, „un fel de fantomă, sub salariul minim”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează