INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Lewandowski, o „umbră” a marcatorului din sezoanele trecute » Atacantul explică „seceta” de goluri

Robert Lewandowski, sezon sub așteptări la Barcelona, foto: Getty Images
Robert Lewandowski, sezon sub așteptări la Barcelona, foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 09:43 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 10:02

Robert Lewandowski (35 de ani), atacantul Barcelonei, a evoluat la echipe puternice din Europa de-a lungul carierei și a fost unul dintre cei mai importanți marcatori din Europa. Totuși, forma polonezului a scăzut în ultimii ani, iar performanțele sale nu au mai fost aceleași.

Vârful catalanilor a înregistrat cifre mult sub așteptări în 2023. El a marcat 23 de goluri în 48 de meciuri, o medie bună pentru un atacant, dar slabă pentru ceea ce a arătat Robert de-a lungul anilor.

Drăgușin 2.0 » A refuzat un colos european pentru a semna cu Tottenham!
PREMIER LEAGUE
Drăgușin 2.0 » A refuzat un colos european pentru a semna cu Tottenham!

Robert Lewandowski explică motivele scăderii de formă: „Atunci am simțit că toate lucrurile negative s-au adunat la un loc”

Lewandowski a explicat motivele pentru care forma sa este în scădere. El a precizat faptul că 2023 a reprezentat un an în care a simțit la un moment dat că lucrurile nu merg într-o direcție bună pentru el.

A fost un moment în 2023 când m-am simțit slăbit din punct de vedere fizic și mental. În acel an, toate lucrurile negative s-au adunat la un loc, s-au acumulat foarte multe probleme”, a mărturisit Lewandowski, pentru canalul de YouTube „Foot Truck”, citat de Marca.

După Cupa Mondială din Qatar, care a avut loc în perioada noiembrie-decembrie 2022, forma polonezului a scăzut foarte mult. Lewandowski marcase în 2022 17 goluri în 19 partide pentru Barcelona, o medie mult mai bună.

„Desigur, am făcut și greșeli. Am intrat într-o pasă proastă și mi-a luat mult să ies din ea, să revin la normal, iar în fotbal nu e atât de ușor să o faci într-o săptămână sau două. Mă pot uita în trecut și îmi dau seama că viitorul nu sună atât de rău”, a adăugat Lewandowski, pentru sursa citată.

20de milioane de euro valorează Robert Lewandowski în acest moment, potrivit Transfermarkt. Cota maximă a polonezului s-a înregistrat în vara lui 2018, când juca pentru Bayern Munchen

Polonezul a semnat în 2022 cu Barcelona, o adevărată lovitură de imagine pentru catalani, care i-au achitat lui Bayern 45 de milioane de euro pentru a-l transfera. Lewa a semnat atunci un contract pe 3 ani, cu un salariu care urma să crească de la un sezon la altul cu 3 milioane de euro.

VIDEO Carlo Ancelotti, reacție după ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona la finalul sezonului

Citește și alte știri:

Olăroiu, ofertă din Europa: ce salariu i-a promis formația care vrea să se bată pentru titlu și grupele UCL
TURCIA
Olăroiu, ofertă din Europa: ce salariu i-a promis formația care vrea să se bată pentru titlu și grupele UCL
Manchester United avea 3-1 cu Wolves în minutul 84 » Incredibil cât s-a terminat: „Nu se poate așa ceva!”
MANCHESTER UNITED
Manchester United avea 3-1 cu Wolves în minutul 84 » Incredibil cât s-a terminat: „Nu se poate așa ceva!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
DMA87
DMA87  •  02 Februarie 2024, 11:51

Vârsta este explicația. Soluția ar fi să se transfere la arabi sau americani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează