INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Surprinzător! Îi cere lui Lewandowski să nu bată recordul lui Muller: „Din respect pentru Gerd”

Articol de - Publicat vineri, 21 mai 2021 13:22 / Actualizat vineri, 21 mai 2021 14:27

Dietmar Hamann i-a sugerat atacantului lui Robert Lewandowski, 32 de ani, chiar să nu joace mâine, cu Augsburg, pentru a rămâne tot cu 40 de goluri într-un sezon de Bundesliga, precum Gerd Müller, grav bolnav de Alzheimer.

Robert Lewandowski poate deveni mâine recordman într-un sezon de Bundesliga. El, singur, nu la egalitate cu Gerd Müller, cum e acum. Încă un gol cu Augsburg, pe „Allianz Arena", și va avea 41. Va depăși performanța primului „bombardier" al lui Bayern, ce rezista de o jumătate de secol (1971-1972).

Vrea ca Lewandowski să-i lase lui Muller o parte din record

Un fost internațional german, Dietmar Hamann, ex-Bayern, actual expert la Sky Deutschland, îi cere lui Lewa să facă un gest surprinzător. Să nu joace în ultima etapă și să-i lase astfel o parte din record lui Müller. „Din respect pentru Gerd". 

Fabulosul Gerd e astăzi într-o stare critică, la 75 de ani. Lovit de o formă gravă de Alzheimer. „Ce frumos ar fi dacă Lewandowski ar anunța sâmbătă: «Nu joc astăzi»". Hamann a comentat și ratarea incredibilă a polonezului, la 2-2 cu Freiburg: „În acele clipe, foarte mulți au răsuflat ușurați. Gerd încă avea recordul".

47de goluri a marcat Robert Lewandowski în acest sezon: 40 în Bundesliga, 5 în Champions și două la Mondialul Cluburilor

Robert Lewandowski: „Ar înțelege dacă aș marca încă o dată”

Lewy nu va renunța nici la meci, nici la ideea de a fi singurul deținător al recordului: „Știu ce înseamnă numele Müller pentru generația în vârstă. Ceea ce a realizat Müller a fost incredibil. Dar el are atâtea recorduri, a fost un golgeter ambițios și cred că ar înțelege dacă aș lua mingea și aș marca încă o dată. Gerd are 365 de goluri în campionat, cele mai multe în istoria Bundesligii, o barieră la care eu voi nu voi ajunge niciodată".

Vârful în vârstă de 32 de ani a declarat pentru Bild că „dacă Bayern va avea un penalty în minutul 90, îl voi executa". Atât de mult își dorește să fie numărul 1.

276de goluri are atacantul polonez în total în Bundesliga: 202 la Bayern (218 meciuri) și 74 la Borussia Dortmund (131)

Citește și alte știri din Bundesliga:

Pleacă Lewandowski de la Bayern după ce a egalat recordul lui Gerd Muller? Destinația surpriză anunțată de L'Equipe

Robert Lewandowski, egalul lui Gerd Muller! A ajuns la 40 de goluri în acest sezon de Bundesliga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
107889588095945
George George  •  22 Mai 2021, 09:26

Completare: una dintre filalele jucate a fost pentru Dortmund!

107889588095945
George George  •  22 Mai 2021, 09:13
Postat de brujo pe 21 Mai 2021, 15:55

Amice, vorbesti aiureli. Cum sa compari Germania 70 cu Polonia ? Ca nationale ...

Poate e exagerata comparatia peste timp dintre cele 2 "nationale", dar ce ziceti de o comparatie dintre Bayern-ul care castiga 3 editii consecutive ale CCE si Bayern-ul din acest mileniu, cu 3 Ligi in 20 ani? Muller a marcat in 2 dintre finalele acelor ani, in timp ce polonezul s-a remarcat doar inainte de finalele jucate! Concluzia? Polonezul nu marcheaza in marile meciuri!

anthony_alexandru
anthony_alexandru  •  21 Mai 2021, 17:42

Gerd Muller a ajuns acolo pe acel PIedestal batand recordurile celor dinaintea lui - ar fi cel mai imoral lucru sa ii ceri lui Lewandowski asa ceva - la vremea respectiva Mercedesul prindea suta in 10 secunde acum in 4 ....cam asa este si in Fotbal nu ai cum sa compari Generatiile la ce viteza se juca atunci cu ce adversari si la ce nivel s a ajuns acum - cum sa ii ceri asa ceva Fotbalistului care a marcat 5 goluri in 9 minute .

Vezi toate comentariile (10)
Comentează