INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Exemplu pentru LPF: Liga franceză ia credit de 225 de milioane pentru a ajuta cluburile! Cum se implică statul

Sezonul din Ligue 1 a fost înghețat // FOTO: Guliver/GettyImages
Sezonul din Ligue 1 a fost înghețat // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2020 13:58

Sumele pierdute de echipele din Ligue 1 și 2 ca urmare a înghețării sezonului din Franța, din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi acoperite dintr-un credit de 225 milioane euro, garantat de stat

Dacă există inițiativă, soluții se pot găsi. Nemții au contractat un împrumut de urgență în valoare 330 de milioane de euro, pentru cazul în care campionatul nu va putea fi dus la bun sfârșit și cluburile vor avea nevoie de lichidități pentru a-și plăti datoriile. Iar francezii, care au "înghețat" deja Ligue 1, le urmează exemplul.

Ligue de Football Professionnel, LFP-ul lor, a anunțat că va lua un credit garantat de stat. Motivul? Acoperirea pierderilor suferite de echipele din Ligue 1 și 2, care, urmare a încheierii premature a sezonului, nu mai încasează ultima rată din drepturile TV. Valoarea împrumutului se ridică la 225 de milioane de euro. 

25.531 de persoaneau murit până acum în Franța, din cauza coronavirusului. S-au înregistrat 170.551 de infectări

Reîncepe Liga 1 » Echipele se pot antrena în grupuri începând cu 15 mai

 Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

A sărbătorit prelungirea contractului masturbându-se în curte! Vecinii au anunțat poliția

Dezvăluiri cutremurătoare din copilăria unei vedete a Barcelonei: „Foamete, frig și mama complet epuizată. Atunci mi-am jurat ceva”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează