INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAȚIE

Veste bună anunțată de Louis Van Gaal » Antrenorul a învins cancerul

Louis Van Gaal // FOTO: Guliver/GettyImages
Louis Van Gaal // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 14 aprilie 2022 09:58 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 10:18

Louis van Gaal, selecționerul naționalei Țărilor de Jos, răsuflă ușurat, la 10 zile după ce a dezvăluit că suferă de cancer la prostată.

După 25 de ședințe de radioterapie și o intervenție chirurgicală, suferită în februarie, tehnicianul în vârstă de 70 de ani spune că a scăpat de un cancer de prostată. 

A murit Freddy Rincon » Fostul adversar al României se afla în stare gravă după un accident rutier
DECES
A murit Freddy Rincon » Fostul adversar al României se afla în stare gravă după un accident rutier

Louis van Gaal a învins cancerul

„Am încheiat tratamentul și pot spune în sfârșit că îmi este bine”, a declarat Van Gaal postului tv NOS, luni seară, cu ocazia premierei filmului documentar „Louis”, despre viața sa.

Olandezul a ținut secretă boala sa

La începutul lunii, selecționerul care a calificat naționala Țărilor de Jos la CM 2022, dezvăluia că suferă de o formă agresivă de cancer și că nu le-a spus jucătorilor săi despre tratamentul pe care-l urma.

Nu se moare de cancer de prostată. Cel puțin nu în 90% dintre cazuri. În mod normal, alte boli te ucid. Dar am o formă agresivă. Am făcut chimioterapie de 25 de ori.

La fiecare acțiune a naționalei plecam în timpul serii la spital, fără ca jucătorii să știe. Am primit tratament preferențial la spital. Am putut intra prin ușa din spate. Am fost tratat minunat. Nu le spui oamenilor cu care lucrezi așa ceva pentru că asta le-ar putea afecta alegerile. M-am gândit că jucătorii nu trebuie să știe. Cred că boala și moartea sunt parte din viață
- Louis Van Gaal

Cine e Louis van Gaal

  • Van Gaal este unul dintre cei mai de succes antrenori olandezi. A început cariera ca secund la AZ Alkmaar, antrenor la Ajax U21 și Ajax U19 și secund la Ajax.
  • A preluat prima echipă a „lăncierilor” în 1981, iar după 6 ani a ajuns la Barcelona, pe care a condus-o timp de 3 ani. A urmat naționala Țărilor de Jos (iulie 2000 – noiembrie 2001), o nouă etapă la Barcelona (iulie 2002 – ianuarie 2003).
  • A mai antrenat la AZ Alkmaar, Bayern și Manchester United. După un al doilea mandat pe banca naționalei (august 2012-iulie 2014), Van Gaal a revenit ca selecționer în august 2021, calificându-i pe olandezi la CM 2022.
  • Are în palmares o Ligă a Campionilor (Ajax 1995), o Cupă UEFA (Ajax 1992) și alte 18 trofee, fiind campion în Țările de Jos, Spania și Germania

Van Gaal va fi înlocuit de Koeman

După CM 2022, unde naționala Țărilor de Jos face parte din grupa A, alături de Qatar, Senegal și Ecuardor, Van Gaal va renunța la funcția de selecționer. El va fi înlocuit de Ronald Koeman, care a mai fost selecționer între februarie 2018 și august 2020 (11 victorii, 5 remize și 4 eșecuri).

Citește și: 

Concluziile lui Guardiola după Atletico Madrid – Manchester City: „Dacă se întâmpla asta, nu mai vorbeam despre calificarea noastră”

Diego Simeone, „săgeți” către Guardiola: „Cei cu un vocabular bogat te laudă cu dispreț, dar nu suntem atât de proști” + ce spune despre scandalul de la final

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close