INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RAPID

INTERVIU Puștiul care a scris istorie pe noul Giulești: „Am viteză și joc bun de cap”

Lucas Drăghia// Sursă foto: Facebook- FC Rapid 1923
Lucas Drăghia// Sursă foto: Facebook- FC Rapid 1923

Articol de , - Publicat marti, 29 martie 2022 10:06 / Actualizat marti, 29 martie 2022 12:34

Lucas Drăghia, 15 ani, a fost primul jucător ce a reușit să marcheze pe noua arenă, deschizând scorul pentru echipa U16 a Rapidului în fața echipei U16 a celor de la Poli Timișoara.

- Lucas, cum te simți când știi că ești primul jucător care a marcat pe noul stadion? 
- E o senzație de nedescris! Sunt foarte mândru de mine. E cea mai mare performanță a carierei mele. Atmosfera din tribune a fost fantastică, nu-mi închipuiam că se va simți așa din teren. Când am marcat golul și suporterii au început să se bucure, mi-a venit să plâng din cauza emoțiilor.

- Când ai primit vestea că grupa voastră va juca pe Giuleşti? 
- Eram în autocar, făceam o deplasare la Mediaș când am primit vestea. Cu toții am fost foarte fericiți, atmosfera a explodat, toată lumea a început să cânte.

FRANJURI în repriza a doua! După 45 de minute ideale, România a clacat în Israel ca o echipă mică
ISRAEL - ROMÂNIA 2-2
FRANJURI în repriza a doua! După 45 de minute ideale, România a clacat în Israel ca o echipă mică

Lucas Drăghia: „Am avut o pasiune pentru fotbal dintotdeauna”

- Cum te-ai apucat de fotbal? 
- Am avut o pasiune pentru fotbal dintotdeauna, prima oară tatăl meu m-a dus, la vârsta de 5 ani, la un club din orașul meu, Chitila, pentru că a văzut că-mi plăcea foarte mult să mă joc cu mingea. Mergea cu mine în parc și a observat că doar asta făceam.

- De ce Rapid? 
- Am fost chemat în urmă cu 3 ani să dau niște probe, iar celor de la Rapid le-a plăcut de mine și am rămas. M-am integrat foarte ușor, mai aveam niște prieteni de la fostul club care au ajuns la Rapid și m-am adaptat repede. Și ceilalți băieți ne-au primit foarte bine, am intrat în grupul lor, iar astăzi pot să spun că suntem cei mai buni prieteni.

Lucas Drăghia: „Am viteză şi joc bun de cap”

- Antrenorul vostru vorbea foarte frumos despre voi, spunea că sunteți niște copii cu foarte mult potențial. Când te vedem la prima echipă? 
- Mai am de muncit, dar sper ca peste două sezoane, când voi avea 17 ani, să ajung în anturajul primei echipe. Este un vis al meu.

- Care crezi că sunt principalele tale calități de fotbalist? 
- Aș spune că în primul rând felul în care mă deplasez, sunt un atacant de viteză. De asemenea, mă descurc bine și la finalizare, dar și la duelurile aeriene, am un joc de cap bun.

- Ai vreun model în fotbal? 
- Cristiano Ronaldo, pentru că a ajuns să atingă performanțe uriașe prin muncă. Aș vrea să-i urmez și eu exemplul și să muncesc foarte mult ca să ajung un fotbalist mare. La Rapid l-aș avea pe Daniel Niculae, chiar dacă nu l-am prins în primii săi ani la echipă, am fost pe stadion la meciurile echipei din Liga 4, împotriva celor de la CSA Steaua, și am realizat că este un atacant de mare clasă. Sper să-l întâlnesc și să primesc sfaturi de la dumnealui cât mai repede.

- Cum vei sărbători după acest gol? 
- Nu prea am timp. Sper să demonstrez că această reușită nu a fost o întâmplare. Am avut un program solicitant în ultima perioadă, dar numai prin muncă și seriozitate ne putem perfecționa.

- În timpul liber ce îți place să faci? 
- Îmi place să stau cu prietenii și să mă antrenez, fie că e vorba de antrenamente cu mingea sau în sala de fitness. Vreau să am o cât mai bună formă fizică!

VIDEO. Primul imn al Rapidului pe noul stadion Giulești » Foști antrenori și jucători ai echipei au fost premiați și aplaudați de galerie

Citește mai multe știri din Liga 1:

Puștiul-minune de la FCSB a semnat cu Giovanni și e monitorizat de Bayern!

Cele două garanții ale lui Becali » Gigi e tentat să continue în fotbal, după ce și-a actualizat calculele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
rapid_visiniu
rapid_visiniu  •  30 Martie 2022, 21:26

Multă baftă!

ucluj2011
ucluj2011  •  29 Martie 2022, 18:00
Postat de tataika pe 29 Martie 2022, 14:42

Istorie a scris Pele, nu Lucas Drăghia din Crangasi...

Aiurea!!! ba și "Lucas Drăghia din Crîngași" a scris istorie. Și va mai scrie (să sperăm)! Ce vă mai place să mâncați borș... să intrați unde se vorbește de Rapid (FRUMOS PENTRU CĂ ALTFEL NICI NU AI CUM) , și să be-hă-iți și să o dați pe vrăjeală , și pe caterincă!!! Vă duceți în jos băăă , și este frustrarea pe voi cât casa. Cât credeți că o să țină vrăkeala asta cu FCSB echipa fără nume și fără NIMIC: credeți că banii lui Becali vor fi de ajuns pentru totdeauna? NU BĂĂĂĂ , nu vor fi. Nu aveți nimic în spate , sunteți efemeri și goi pe dinăuntru!!! Mai tăceți ***' din gură că sunteți ridicoli. Nu mai încercați să vă pi-șați contra vântului că vă vine pi-șa-tul înapoi în ochi. HUOOO!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tataika
tataika  •  29 Martie 2022, 14:42
Postat de crangasi_visiniu pe 29 Martie 2022, 12:26

Casca ochii la clip, sa vezi istorie. Degeaba ai 45 de campionate, daca ai fani ca fcsb.

Istorie a scris Pele, nu Lucas Drăghia din Crangasi...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează