INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATLETICO - REAL MADRID 1-0

„Congelat” » Spaniolii au pus tunurile pe jucătorul lui Real Madrid după înfrângerea din derby: „Fără pic de tupeu!”

Luka Jovic, blocat de Stefan Savic // foto: Guliver/gettyimages
Luka Jovic, blocat de Stefan Savic // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2022 09:06 / Actualizat luni, 09 mai 2022 09:49

Titularizat surprinzător în derby-ul Madridului, Atletico - Real 1-0, Luka Jovic (24 de ani) a dezamăgit crunt. Atacantul sârb a atins balonul doar de 18 ori în 61 de minute, iar zilele sale la campioana Spaniei sunt numărate.

Din cauza unui disconfort muscular, Mariano Diaz, titular în echipa de start anunțată de Real Madrid pentru derby-ul cu Atletico, a început meciul de pe Wanda Metropolitano pe banca de rezerve.

Locul său în primul „11” a fost luat de sârbul Luka Jovic, atacant care nu mai jucase pentru Real Madrid din februarie, când a prins 16 minute pe teren într-un meci cu Villarreal, scor 0-0.

S-a revoltat imediat după Universitatea Craiova – FCSB: „Suntem țară de nebuni? Finala cu CFR se joacă la Coțofârloaia? Unde e respectul?”
UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB 0-1
S-a revoltat imediat după Universitatea Craiova – FCSB: „Suntem țară de nebuni? Finala cu CFR se joacă la Coțofârloaia? Unde e respectul?”

Luka Jovic, cele mai puține atingeri de balon în Atletico - Real Madrid

Jovic a avut la dispoziție scena ideală pe care să demonstreze că merită să continue la Real Madrid, dar a dezamăgit crunt. 

În cele 61 de minute petrecute pe teren a atins balonul doar de 18 ori (în comparație, portarul Andriy Lunin a făcut-o de 46 de ori), a expediat doar două șuturi, unul blocat și celălalt cadrat, și a încercat doar 12 pase, 8 dintre acestea precise.

Comparând cifrele lui Jovic cu cele ale colegilor din atac, Marco Asensio (53 de atingeri), Rodrygo (30) și Vinicius (25), lipsa de implicare a sârbului este evidentă. Mai ales că Vinicius a fost introdus abia în minutul 61.

„Luka Jovic, congelat. Atitudine foarte proastă, fără pic de tupeu”

După meci, presa din Spania nu l-a menajat pe Jovic.

Cotidianul catalan Mundo Deportivo a scris: „Congelat. A avut o ocazie de aur să își demostreze valoarea, dar a lăsat-o să treacă cu o atitudine foarte proastă și fără pic de tupeu”.

Marca, publicație din Madrid, a fost mai blândă:

„A fost «jefuit» când a jucat cu spatele la poartă și a primit un cartonaș galben încercând să-și repare greșeala. Nu a apărut nici în fața porții, nici cu spatele la poartă.

A încercat să se trezească în repriza a doua. A participat mai mult, dar i-a lăsat locul lui Vini în cele din urmă. Foarte puțin din partea sa”.

Contractul lui Luka Jovic cu Real Madrid va expira abia la finalul sezonului 2024/2025, dar este foarte improbabil ca sârbul să fie în lotul „albilor” și sezonul următor. În cei aproximativ 3 ani de când a semnat cu Real Madrid, Jovic a înscris doar 3 goluri în 50 de apariții.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

AC Milan revine de la 0-1 cu Verona și se apropie de primul titlu după 11 ani!

Dilema lui Mbappe » Condiția pusă de Real Madrid îl apropie de PSG: sumele aiuritoare puse pe masă pentru semnătura francezului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează