INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Lupta pentru Balonul de Aur, afectată de coronavirus » Cine sunt favoriții trofeului

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 martie 2020 23:14

În urma deciziilor luate recent, din cauza pandemiei de coronavirus, de amânare a EURO 2020 și de suspendare a competițiilor interne, lupta pentru câștigarea trofeului mult râvnit, Balonul de Aur, pare să se rezume la rezultatele jucătorilor din puținele luni în care s-a jucat fotbal.

Din cauza pandemiei de coronavirus, campionatele interne au fost suspendate, competițiile europene de asemenea, iar EURO 2020 a devenit EURO 2021. Pentru câștigarea premiului de cel mai bun fotbalist european, acordat de France Football, vor fi luate în calcul cel mai probabil statisticile jucătorilor de la începutul sezonului și până în luna februarie, conform ziarului spaniol, AS.

Favoriți la câștigarea Balonului de Aur:

Lionel Messi (32 de ani) - starul argentinian al celor de la Barcelona este în căutarea celui de-al șaptelea Balon de Aur. A condus echipa catalană pe primul loc în LaLiga și este lider în clasamentul marcatorilor, cu 19 goluri și 12 pase de gol.

Cristiano Ronaldo (35 de ani) - atacantul portughez de la Juventus Torino a stabilit un record în Serie A, după ce a marcat consecutiv în 11 partide. Este un jucător decisiv pentru „Bătrâna Doamnă”, cu 21 de goluri și 3 pase de gol.

Neymar (28 de ani) - după doi ani în care a tot fost „transferat” înapoi la Barcelona, atacantul brazilian al campioanei Franței, PSG, se află într-un moment bun al carierei. I-a condus pe parizieni spre „sferturile” Ligii Campionilor cu două goluri împotriva Borussiei Dortmund, iar în acest sezon a fost de multe ori aducătorul victoriilor, cu 13 goluri și 6 pase decisive

Kylian Mbappe (21 de ani) - atacantul francez al lui PSG este cel mai tânăr dintre favoriți. Alături de Neymar, formează cel mai letal atac din campionatul francez. Mbappe are 18 goluri și 5 pase decisive în campionat, fiind totodată golgheterul din Franța.

Robert Lewandowski (31 de ani) - chiar dacă Bayern Munchen a avut un start mai greu de sezon, atacantul polonez a fost cel care care i-a readus pe primul loc în Bundesliga, datorită golurilor sale. Nu mai puțin de 25 de goluri și 3 pase decisive a reușit golgheterul din Bundesliga, care își păstrează același rol și în Liga Campionilor, cu 11 goluri.

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează