INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Francezii fac totul pentru a-l păstra pe Mbappe » Politicienii intervin în telenovela transferului la Real Madrid

Emanuel Macron și Kylian Mbappe/ foto: Imago
Emanuel Macron și Kylian Mbappe/ foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 februarie 2022 10:19 / Actualizat vineri, 18 februarie 2022 11:37

Kylian Mbappe (23 de ani), atacantul lui PSG, a fost decisiv în victoria cu Real Madrid, 1-0, în prima manșă a „optimilor” Ligii Campionilor. Atacantul a strălucit chiar sub privirile lui Nicolas Sarkozy, fostul președinte al Franței, care este un mare fan al vedetei din Ligue 1.

Potrivit spaniolilor de la As, Emanuel Macron, actualul președinte al Franței, își dorește cu orice preț ca Mbappe să rămână la PSG, deoarece transferul său la Real Madrid ar reprezenta o pierdere uriașă atât pentru Ligue 1, cât și pentru imaginea țării. Golgeterul lui PSG rămâne liber de contract în vară.

Ce a spus Mbappe, în spaniolă, în legătură cu un transfer la Real, imediat după ce a făcut șah-mat Madridul în Ligă
PSG - REAL MADRID 1-0
Ce a spus Mbappe, în spaniolă, în legătură cu un transfer la Real, imediat după ce a făcut șah-mat Madridul în Ligă

Politicienii francezi încearcă să îl păstreze pe Mbappe în Ligue 1

Nicolas Sarkozy a fost unul dintre invitații din loja de pe Parc des Princes la meciul PSG - Real Madrid, unde a urmărit golul lui Mbappe și a făcut lobby pentru ca acesta să rămână la Paris. Potrivit fostului președinte al Franței, plecarea vedetei lui PSG ar reprezenta o pierdere uriașă pentru Ligue 1.

Emanuel Macron și-a exprimat dorința ca Mbappe să rămână în Franța și în iunie, înainte de începerea Campionatului European: „PSG este un mare club care a reușit să-l facă să crească și cred că este important să rămână acolo. Pentru club și pentru campionatul francez”.

Mbappe, omul momentului la PSG

Superstarul francez a fost decisiv și în ultima etapă de campionat, când a marcat golul decisiv în victoria lui PSG cu Rennes, scor 1-0.

160 de milioane de euroeste cota lui Mbappe, potrivit transfermarkt.com. Francezul este cel mai scump fotbalist din lume

După meciul cu Real Madrid, Gianluigi Donnaruma, portarul parizienilor, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui colegului său: „Kylian Mbappe... Mamma mia! E un extraterestru! E incredibil, băieți! Cu el e un spectacol continuu, pe teren și în afara lui. Ne bucurăm de Kylian în fiecare zi”.

Kylian e un campion, cu un caracter de oțel, un model de profesionist. E mândru să joace pentru PSG și pentru oraș. Întotdeauna va fi. - Nasser Al Khelaifi, președinte PSG

Citește și:

PSG, ultimul asediu pentru Mbappe » Salariul „extraterestru” cu care încearcă să-l convingă să rămână pe „Parc des Princes”

Courtois l-a „citit” pe Messi la penalty: „Am încercat să mă joc cu el”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează