INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Absență importantă la City! Guardiola nu se poate baza pe el în meciul cu Atletico: „E de neatins”

Ruben Dias// Foto-IMAGO / PA Images
Ruben Dias// Foto-IMAGO / PA Images

Articol de - Publicat luni, 04 aprilie 2022 15:45 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 17:03

Manchester City nu-l va avea pe Ruben Dias cu Atletico (24 de ani), accidentat, garantul unei defensive beton. „Vorbește cu colegii, anticipează și știe oricând ce-i în fața și în spatele lui”, spune Pep Guardiola.

  • Manchester City - Atletico se joacă marți, 5 aprilie, de la ora 22:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe DigiSport 1, OrangeSport și Look Sport +.

În numai cinci zile, Manchester City își poate juca întreg sezonul. Nici că se putea un test mai dificil pentru trupa lui Guardiola înaintea finalei pentru titlu cu Liverpool decât confruntarea cu Atletico! Și tocmai acum, în turul „sferturilor” Ligii, Pep va fi lipsit de cel mai important om din apărare. 

„Cetățenii” nu vor avea în teren scutul inexpugnabil Ruben Dias, portughezul suferind o ruptură musculară la coapsă acum o lună, în meciul cu Peterborough din Cupa Angliei. „Va mai dura două săptămâni până se reface!”, s-a resemnat managerul spaniol.

Fotbalistul dorit de Becali la FCSB, mărturii cutremurătoare: „Copiii mei desenează tancurile ucrainene aruncate în aer de cele rusești”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Fotbalistul dorit de Becali la FCSB, mărturii cutremurătoare: „Copiii mei desenează tancurile ucrainene aruncate în aer de cele rusești”

Pep Guardiola: „Ruben Dias este intangibil”

Stoperul portughez de 24 de ani este stâlpul defensivei liderului din Premier League, cea mai ermetică și în actualul sezon, cu doar 18 goluri primite și 18 meciuri cu poarta neatinsă. Cifre ce se suprapun peste performanțele stagiunii trecute: 32 de goluri încasate și 19 clean-sheets în campionat plus cinci goluri la pasiv, opt partide fără gol luat și singurul eșec în Ligă în finala cu Chelsea. 

„Dias nu e doar un fotbalist bun. Comunică excelent cu colegii, anticipează fazele, le spune unde să se poziționeze și știe oricând și oriunde ce este în fața și în spatele lui. Face toate lucrurile foarte bine, e de neatins”, l-a lăudat Pep, într-un interviu în Record, pe apărătorul central adus de la Benfica în 2020 pentru 68 de milioane de euro.

Zece goluri în opt meciuri

Guardiola a comparat impactul lui Ruben Dias pe Etihad cu cel avut de sosirea olandezului Van Dijk la Liverpool în ianuarie 2018. Lusitanul va fi substituit, probabil și în returul de la Madrid, de Laporte ca pereche a lui Stones. 

Totuși, cu Dias absent numai în două meciuri din actuala ediție a Ligii, City a încasat zece goluri, jumătate pe teren propriu. O rază de speranță pentru Griezmann, Joao Felix și Luis Suarez în meciul arbitrat de Istvan Kovacs.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Contract de 7 cifre! E primul fotbalist din istorie care dă o asemenea lovitură!

Scandal cu VAR în Serie A » Juventus contestă arbitrajul: „E greu să câștigi în 11 contra 12. A greșit prea mult!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează