INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

Marc Overmars și-a găsit echipă după scandalul sexual de la Ajax

Marc Overmars, noul director tehnic al celor de la Antwerp
Foto: Imago
Marc Overmars, noul director tehnic al celor de la Antwerp Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2022 14:46 / Actualizat luni, 21 martie 2022 15:49

Marc Overmars (48 de ani), fostul director director sportiv de la Ajax, și-a găsit o nouă echipă după despărțirea din februarie de „lăncieri”, în urma scandalului sexual în care a fost implicat.

  • Marc Overmars a fost un jucător important al Ajaxului și al Olandei, evoluând și pentru Barcelona și Arsenal. Din vara lui 2012, era director sportiv al clubului din Amsterdam, iar acum e acuzat de hărțuire sexuală
  • Acesta le trimitea femeilor din club fotografii cu organele genitale, fiind poreclit „Vărul excitat” la Ajax

Pe 7 februarie 2022 Overmars își anunța demisia de la Ajax după ce a fost acuzat de colegele de club că le hărțuiește sexual, trimițând mesaje indecente. 

Acum, la mai bine de o lună și jumătate de la acel moment, olandezul se pregătește să revină în fotbal.

Potrivit celebrului jurnalist Fabrizio Romano, Overmars s-a înțeles cu belgienii de la Royal Antwerp și va ocupa postul de director tehnic al clubului. Anunțul va fi făcut astăzi într-o conferință de presă

Culisele scandalului cu Marc Overmars protagonist: era cunoscut la club drept „Vărul excitat"

Conform NRC, comportamentul obscen al lui Overmars era cunoscut de mult timp la gruparea batavă. Hărțuia constant femeile din club. Nu doar că le făcea complimente sau le invita la restaurant. Cel poreclit „vărul excitat" lansa mesaje explicite. „Nu ezita să le trimită fotografii cu organele sale genitale”, a dezvăluit NRC, cotidian olandez.

Oficialii lui Ajax amintesc de „mesaje nepotrivite”. Iar fostul director sportiv a afirmat, în comunicatul de despărțire, că „nu am realizat că am depășit limita”. Dar NRC știa că nu erau simple „mesaje nepotrivite”. Și nu era doar Overmars acuzat. În afara lui, ar mai fi trei oameni importanți din conducerea roș-albilor.

Jurnaliștii au discutat cu 11 femei, foste angajate la Ajax, care susțin că „sexismul face parte din cultura clubului. În interior, există o enormă relație bazată pe putere. Dacă nu accepți, dispari foarte repede. Ca femeie la Ajax, trebuie să ai două straturi de piele". Frica le-a împiedicat să spună totul până acum.

Cine e Marc Overmars?

  • În vârstă de 48 de ani, Marc Overmars a fost unul dintre cei mai importanți jucători olandezi ai anilor 1990-2000.
  • După cinci sezoane la Ajax, rapida extremă de buzunar s-a transferat la Arsenal, în 1997. Trei ani mai târziu, a semnat cu Barcelona, unde a evoluat până în 2004.
  • Atacantul, 86 de selecții și 17 goluri la naționala Țărilor de Jos, s-a retras în 2009, după o ultimă stagiune la Go Ahead Eagles. A cucerit 10 trofee în carieră. În vara lui 2012, a devenit director sportiv la Ajax, având aproape un deceniu fiind în această funcție.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Fanii lui Lazio nu și-au putut stăpâni furia după eșecul la scor de neprezentare din Derby della Capitale: „Dați-ne banii pe bilet înapoi!”
AS Roma - Lazio 3-0
Fanii lui Lazio nu și-au putut stăpâni furia după eșecul la scor de neprezentare din Derby della Capitale: „Dați-ne banii pe bilet înapoi!”
Rezultatul din El Clasico, decisiv în alegerea lui Haaland? Reacția unui apropiat al fotbalistului, după victoria Barcelonei
REAL MADRID - BARCELONA 0-4
Rezultatul din El Clasico, decisiv în alegerea lui Haaland? Reacția unui apropiat al fotbalistului, după victoria Barcelonei

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ionnis
ionnis  •  21 Martie 2022, 15:51

Sper ca nu au echipa de fotbal feminin la Anvers :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează