INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

EXCLUSIV Bayern, o echipă-divizie! Marcel Răducanu, legendă pentru Borussia Dortmund, pune la punct Liga 1: „Ai noștri trebuie să învețe ABC-ul, au doar figurile de afară”

Marcel Răducanu, Borussia Dortmund, foto: Guliver/gettyimages
Marcel Răducanu, Borussia Dortmund, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 16 august 2020 10:50 / Actualizat duminica, 16 august 2020 11:12

Fost jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund, Marcel Răducanu (65 ani), stabilit din 1981 în Germania, crede că jucătorii lui Bayern vor câștiga trofeul Champions League: „N-are cine să-i bată”. 

- Acest 8-2 administrat Barcelonei de Bayern încă face valuri. Putem vorbi despre senzația anului? 
- Cine s-ar fi așteptat? Mai ales la un nivel atât de ridicat. Dar am anticipat niște rezultate și uite că-mi ies. Am spus că la noi, în Liga 1, CFR Cluj va lua campionatul. Și așa a fost. Am zis că Bayern va câștiga toate trofeele lui 2019-2020 și uite că e pe cale să se întâmple. La cum arată la ora asta n-are cine s-o bată.

- Cum de e într-o formă atât de bună? A terminat sezonul pe 4 iulie, apoi au urmat 12 zile de vacanță... 
- Da, dar din martie până-n mai, când s-a reluat campionatul, s-au pregătit foarte bine. Chiar mai bine decât într-un stagiu normal. Iar pe teren se vede. Jucătorii fac pressing și aleargă non-stop, 90 de minute. Nu mai pun la socoteală că au calitate inclusiv pe bancă. Până și Coutinho, intrat în final, a dat două goluri. Tocmai Coutinho, de care catalanii s-au bucurat să scape, împrumutându-l la Munchen.

„Barcelona fără Messi nu există"

- Barcelona? 
- Dacă pe Messi reușești să-l scoți din joc, Barcelona nu există. Iar Bayern, cu mici excepții, l-a ținut bine în frâu. La catalani este și problema asta cu antrenorul. Se vede și din atitudine că jucătorii nu-l respectă pe Setien, n-au nicio treabă cu el. N-am văzut o strategie, n-am văzut motivație. Doar greșeli cu nemiluita, e adevărat, destule provocate și de acel pressing necruțător al germanilor.

- Hansi Flick, în schimb, e exact la polul opus. 
- El n-a vrut antrenor în noiembrie, când a fost dat afară Niko Kovaci. Eu așa știu. Dar n-au avut pe cine să pună în plin sezon. Marele lui merit e că le-a redat jucătorilor pofta de fotbal. Bayern joacă frumos, în viteză, joacă fotbal din inimă. Flick știe să le vorbească jucătorilor, să-i motiveze, știe cum să comunice cu vedetele. E și un tip simplu, plăcut, la locul lui, iar echipa joacă și pentru el.

6 goluriîn 5 meciuri i-a dat Thomas Muller Barcelonei. Niciun jucător nu le-a înscris catalanilor, în Ligă, mai multe goluri ca el

„Bayern e dintr-o altă ligă" 

- Ce șanse sunt ca Borussia Dortmund, fosta ta echipă, s-o detroneze pe Bayern, în Bundesliga? 
- Niciuna. Oricât ar investi. Bayern e un club imens, e dintr-o altă ligă. Cred că e clubul cel mai bine pus la punct din lume, cel mai bine organizat, începând de la femeia de serviciu. Le-a dat o mână de ajutor tuturor foștilor jucători, legendelor. Toți sunt încadrați la club. Cred că și portarul de la intrare a jucat cândva la ei. 

- La Dortmund nu prea e cazul...
- Păi eu am jucat șase ani pentru ei, în vremuri grele. I-am salvat de trei ori de la retrogradare, dar n-am primit nicio ofertă de a lucra la ei. Nu mi s-a dat nicio șansă. Mă descurc cum pot cu școala mea de fotbal.

39 de goluria marcat Bayern în Champions League 2019-2020. Record pentru munchenezi

Expertul GSP în Bundesliga: Bayern e noul „Mare Alb” din Ligă. Bavarezii i-au umilit pe toți cei care le-au ieșit în cale, inclusiv pe catalani

„Steaua ar avea mari probleme în liga a doua germană" 

- Revin la Bayern. 
- Barcelona. Ce ar trebui să învețe a noștri dintr-un asemenea meci, în special cei tineri? 

- Ce să învețe? 
- Pot să se uite și de-o sută de ori. Ai noștri trebuie să învețe mai întâi ABC-ul fotbalului. Au mașini scumpe, ca fotbaliștii din vest, dar ăia chiar știu fotbal. Uitați-vă la acest copil de la Bayern, Davies. Joacă dumnezeiește. Nu-mi vine să cred că el vine de fapt din Canada, o țară fără tradiție în fotbal, și a crescut prin tabere de refugiați și nu la o Academie. Păi mie îmi vin mulți puști din țară și nu știu să lovească mingea cum trebuie. Nu sunt pregătiți bine de mici, acolo trebuie să înceapă totul.

- Cam pe unde ar fi Liga 1 în Europa? 
- Ca să vă dau un exemplu, Steaua de astăzi ar avea mari probleme în liga a doua germană. Cu greu ar face față. Și cred că am spus destul.

- Se spune că Florinel Coman va ajunge în Anglia, pe vreo 12 milioane de euro... 
- M-aș bucura din inimă pentru el. Problema este ce face acolo, după ce ajunge. Că foarte mulți se pierd.

26 șuturiau expediat bavarezii vineri, spre poarta lui Ter Stegen: 13 au fost cadrate, 8 s-au transformat în goluri

4 goluriau dat nemții până la pauză. Bayern e prima echipă care-i înscrie Barcei atâtea goluri într-o primă repriză de cupă europeană

28 de meciuriconsecutive fără eșec are Bayern în toate competițiile (27 victorii, o remiză), cu Hansi Flick pe bancă. N-a mai pierdut din 7 decembrie 2019

Citește și alte știri din Champions League:

Și dacă Messi spune adio? Consecințele celui mai slab sezon al Barcelonei din ultimul deceniu: de la alegeri pentru noul președinte, la amenințarea lui Leo

„Liga agricultorilor”. Ironia usturătoare a lui Mbappe după calificarea lui Lyon cu Manchester City

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
961457304316915
Mişcarea Şahistă  •  17 August 2020, 01:42

Marcelinho a fost ales intr-un sezon cel mai bun jucator strain din Bundesliga.

spartacus
spartacus  •  16 August 2020, 18:32

marcel ,,neamtu '' face parte dintr-un grup impreunà cu alt neamt scàpat de alcool munteanu si ,,italianul ''raducioiu care si -au uitat ràdàcinile mai ales marcel care a beneficiat de clementa unui general pe timpul cànd vindea meciuri in ,,epoca de aur''...sà nu uitàm cà noi am umilit panzerul german cu 5-1 in Giulesti cu ,,anonimi'' gen ,,DICÀ ,DÀNCIULESCU,PLESAN ,si ei aveau gold team mai nou ne-au bàtut cu noroc la tineret dar noi i-am scos pe portughezi ,croati ,englezi si egali cu francezii care au preturi umflate fatà de ai nostri care le-au dat cu terenul in cap si bursucul a aràtat cà Sevillia putea iesi usor ...marcele nu uita noi romànii sàntem buricul pàmintului.

caesarone
caesarone  •  16 August 2020, 17:47
Postat de catalynn pe 16 August 2020, 16:15

Vrăjitorul Marcelinho a mai spus o chestie, foarte, foarte, foarte importantă: FC fcsb NU e Steaua!!! :-))))

A spus clar, Steaua ar avea mari probleme in liga a doua germana! Se referea la Steaua din prima liga, Coman unde joaca?:)))

Vezi toate comentariile (31)
Comentează