INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IERARHIE

Mari surprize în topul celor mai sustenabile cluburi ale Europei » Cine ocupă locul doi, după City, dar înaintea lui Liverpool

Bucurie Januzaj, Real Sociedad // foto: ImagoImages
Bucurie Januzaj, Real Sociedad // foto: ImagoImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 11:18 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 11:56

CIES Football Observatory (Centrul Internațional pentru Studierea Sportului) a întocmit topul cluburilor cu cele mai durabile strategii pe termen lung din primele 5 campionate ale Europei (Anglia, Spania, Germania, Italia și Franța). Au fost luate în calcul criterii precum vârsta fotbaliștilor sau stabilitatea la nivelul lotului.

Manchester City deține cea mai sustenabilă echipă din primele cinci ligi ale Europei, potrivit studiului realizat în această săptămână. Surprizele vin de la Real Sociedad (locul doi în top) și Leeds (poziția a 7-a, înaintea lui Real Madrid), care au reușit să se strecoare printre giganți.

În realizarea ierarhiei, CIES s-a bazat pe un algoritm propriu, iar factorii aleși includ vârsta unui jucător, timpul mediu petrecut în cadrul primei echipe, durata contractului unui jucător și numărul de minute petrecute pe teren.

Man City are cel mai bun management din Europa

Manchester City, Real Sociedad și Liverpool dețin în prezent cele mai sustenabile echipe. Guardiola a alcătuit o echipă mai tânără decât rivala din campionat, Liverpool, 27,06 ani, față de 27,13 ani.

Jucătorii lui City au petrecut mai mult timp în lotul primei echipe (3,32 ani vs 2,34) și au contracte mult mai lungi (3,32 ani vs 2,30), față de fotbaliștii lui Jurgen Klopp. 

Real Sociedad si Leeds, marile surprize

Real Sociedad are și ea o echipă foarte tânără (25,62 ani), iar valorile din dreptul jucătorilor în ceea ce privește timpul petrecut în cadrul echipei de seniori (3,04 ani) și durata contractului (2,49 ani) sunt, de asemenea, peste medie.

Dacă Sociedad e sus în top, pe locul doi, giganți precum Barcelona și PSG apar abia spre mijlocul clasamentului, plătind tribut instabilității de la nivelul loturilor.

Spezia Calcio a utilizat până acum cea mai tânără formație (24,61 ani) din cele 5 ligi ale Europei, în timp ce Arsenal are cea mai tânără echipă din Premier League (24, 86 ani). Cu toate acestea, stabilitatea lor este deocamdată cu mult sub media celorlalte echipe din top.

Top cele mai sustenabile cluburi ale Europei: 

Mari surprize în topul celor mai sustenabile cluburi ale Europei » Cine ocupă locul doi, după City, dar înaintea lui Liverpool
Cele mai sustenabile echipe

Citește și:

„E o rușine! Cum să faci asta?!” » Scandal la meciul Angliei, din preliminariile Campionatului Mondial

Messi a revenit pe teren » Starul Argentinei, folosit în victoria cu Uruguay

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan, goală pe internet. Imagini demne de filmele pentru adulţi: “O să plătească cumplit”


Comentarii (1)
nelu.faget
nelu.faget  •  13 Noiembrie 2021, 12:00

Mimao are cel mai bun management din Europa. Îngropați în datorii dar rămași în continuare în liga 1 prin grija tovarășului Burleanu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează