INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS - INTER 2-0

Maurizio Sarri, după ce Juventus a redevenit lider: „Mai e drum lung” » Vorbește despre coronavirus: „Nu ne este teamă să ieşim și să jucăm”

Articol de - Publicat luni, 09 martie 2020 12:46

Juventus a câștigat meciul cu Inter, scor 2-0, și a revenit pe primul loc în Serie A. Antrenorul Mariuzio Sarri a vorbit după meci şi despre epidemia de coronavirus: „Mai avem drum lung până la titlu şi nu ştiu dacă e drept să răpim cu fotbalul două ore celor închişi în case. N-aş vrea să ne asumăm riscuri inutile”. 

Amânat cu o săptămână din cauza coronavirusului, Derby d'Italia nu s-a jucat duminică doar fără spectatori, dar practic şi fără Inter. Juventus a lăsat impresia că a jucat singură, în timp ce echipa lui Conte - antrenorul şi nu premierul Italiei - a rămas izolată în Lombardia în carantină. 

„Rezultatul spune totul, diferenţa constă în scorurile directe. Am pierdut echilibrul după primul gol, am picat psihic şi nu ne-am mai revenit. Nu ne putem compara cu cei de la Juventus, au opt ani de succese în spate. Noi, şapte luni”, a explicat tehnicianul învins. 

Juventus, sah mat cu Paolo Dybala 

Diferenţa s-a făcut în repriza secundă, şi graţie schimbărilor lui Sarri, mutarea cu Dybala în locul lui Douglas Costa fiind şah-mat-ul partidei. Argentinianul a marcat golul serii, după ce a slalomat lejer printr-o defensivă hipnotizată, cu o minge servită de Ramsey, care deschisese scorul. „A fost o acţiune minunată, de adevărat geniu”, l-a lăudat Del Piero. 

În 13 minute s-a dat verdictul, irevocabil pentru nerazzurri, ce au ameninţat doar cu ocaziile lui Brozovici şi Eriksen (danezul a dezamăgit din nou), perechea Lulaku-Lautaro fiind în zi slabă. 

VIDEO » Rezumatul meciului Juventus - Inter 

Mai pe placul lui Sarri

 „Ştiam că Paolo este atuul potrivit pentru a câştiga. Echipa a arătat mai aproape de ceea ce vreau şi ne-am regăsit nervul şi energia”, explică Sarri. Care nu a evitat tema dramatică a epidemiei ce face ravagii în Italia. „Mai avem drum lung până la titlu. Nu comentez polemicile legate de amânarea mecului, dar nu ştiu dacă e drept să răpim cu fotbalul două ore celor închişi în case. Nu ne este teamă să ieşim și să jucăm, dar nici nu aş vrea să ne asumăm riscuri inutile pentru sănătatea echipei. Cunoştinţele mele sunt foarte limitate în acest domeniu, iar cei ce pretind că le ştiu pe toate mă sperie. Ne vom conforma măsurilor decise de autorităţi”. 

„Nu ştiu dacă porţile au fost închise suficient de bine. Data viitoare poate jucăm cu Inter şi cu lumina stinsă” Douglas Costa, mijlocaş Juventus 

5 meciurila rând fără gol primit pe teren propriu a reuşit Juventus în derbyurile cu Inter din Serie A. Cea mai lungă serie e de 7, acum 20 de ani

Citește și: 

Ce se întâmplă dacă mâine se opreşte Serie A din cauza coronavirusului: 3 scenarii posibile + EURO 2020 amânat?!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close