INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Stop Serie A » Federația italiană cere și amânarea Euro 2020: 3 scenarii posibile

La meciul Parma - SPAL fotografii prezenți la meci au fost consultați înainte de a intra pe stadion // FOTO: Guliver/GettyImges
La meciul Parma - SPAL fotografii prezenți la meci au fost consultați înainte de a intra pe stadion // FOTO: Guliver/GettyImges

Articol de - Publicat luni, 09 martie 2020 20:30

CORONAVIRUS oprește Euro 2020?! Comitetul Olimpic Național Italian a decis în această după-amiază ca tot sportul să se oprească în Italia până pe 3 aprilie. Decizia trebuie ratificată prin decret de Guvern.

Presiunile făcute de ministrul italian al Sportului au provocat o decizie radicală. Comiterul Olimpic Național a anunțat azi, după reuniunea de urgenţă cu șefii a 15 federații, că sportul peninsular își suspendă complet activitatea până pe 3 aprilie, când expiră decretul în criza coronavirusului ce a dus la izolarea a 15 provincii. Inclusiv meciurile din Serie A, care trebuiau să se dispute cu porțile închise! 

Măsura CONI devine oficială după ce Guvernul dă un nou decret.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Dacă pune stop până pe 3 aprilie, Consiliul Extraordinar Federal poate cere decalarea Campionatului European pentru a juca restanţele din Serie A, recuperarea în ritm de două zile sau îngheţarea clasamentului fără a mai da titlul

Presiunile făcute de ministrul italian al Sportului şi de preşedintele CONI ar putea provoca, mâine, o decizie radicală şi în privinţa fotbalului. După ce ameninţarea cu greva a Sindicatului Jucătorilor a dat greş, Consiliul Extraordinar Federal convocat de urgenţă va lua în discuţie suspendarea Seriei A cel puţin până pe 3 aprilie, când expiră decretul dat de Guvern în criza coronavirusului ce a dus la izolarea a 15 provincii din Peninsulă. 

Trei sunt ipotezele de lucru, prezentate de La Repubblica, dacă nu se va mai continua nici cu porţile închise.

1. Se amână Euro 2020

Neavând cum să recupereze până pe 11 iunie meciurile restante, Federcalcio va cere la UEFA decalarea ori amânarea Euro 2020. Fie să se mute în toamnă sau să se reprogrameze în 2021! În aceste condiţii, e foarte probabil ca şi jocurile echipelor italiene din Liga Campionilor şi Europa League să se amâne, nemaiexistând presiunea turneului final.

2. Calendar alternativ

Dacă UEFA nu acceptă, iar în prezent semnalele sunt negative, există soluţia comprimării calendarului. Cu programarea restanţelor la interval de două zile în loc de trei, variantă greu acceptabilă şi periculoasă pentru integritatea jucătorilor. Cupa Italiei ar fi reprogramată la finele campionatului, cu finala de jucat pe 1 iunie ori, „în caz de forţă majoră", inclusiv returul semifinalelor să se dispute în august, chiar înaintea reluării Seriei A!

3. Campionat declarat închis

Cel mai nedorit scenariu ar fi încheierea campionatului în faza actuală, cu 12 etape şi restanţe nedisputate. Perspectivă valabilă şi dacă apare un caz de coronavirus în Serie A. Deşi statului federaţiei nu prevede ceva clar (ultimul sezon oprit a fost pe 23 mai 1915 din cauza Primului Război Mondial), îngheţarea lui ar produce controverse. Poate fi declarată campioană Juventus, lider după disputarea integrală a etapei a 25-a, sau nu se mai acordă titlul, ca-n 2006 după Calciopoli, şi se aleg doar echipele ce merg în cupele europene. „Ce se întâmplă la retrogradare, cu supersezonul lui Benevento şi cu echipele ce luptă să promoveze din Serie B?"

VIDEO Rezumatul meciului Juventus - Inter 2-0

„Decizia continuării campionatului cu porţile închise a fost iresponsabilă. Lumea fotbalului se simte imună la virus şi nu se vorbeşte decât despre bani. Dacă nu-şi asumă decizia opririi Seriei A, o s-o facem noi"
Vincenzo Spadafora, ministrul italian al Sportului

Citește și: 

Mesajul emoționant al unui star de la Juventus: „Acum, noi suntem închiși între granițele unei țări ce suferă”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
gago747
gago747  •  10 Martie 2020, 10:50
Postat de Daniel Irimescu pe 09 Martie 2020, 21:48

Terminam 200 de km daca pnl preia majoritatea in parlament cu conditii sa avem a treia nominalizare de prim ministru in primele 6 luni

Da. și a treia nominalizare să fie un pesedist, care să fie și investit. Altfel, cu gulguriștii pedeliști și useriști nu poți face treabă.

gago747
gago747  •  10 Martie 2020, 10:49
Postat de Daniel Irimescu pe 10 Martie 2020, 00:07

Istaelienii nu vorbesc de dragul de a vorbi. Au spus. 3 luni

Aiurea, o să scoată o apă de ploaie, să iasă de-un ghișeft acolo ...

ovidiu2019
ovidiu2019  •  10 Martie 2020, 00:07
Postat de Gabriel Cristian pe 09 Martie 2020, 23:46

Daca amana cu macar un an, avem si noi o sansa sa terminam stadionele si faimoasa linie ferata.

Pentru ca esti un ***, un ***, afla ca stadioanele nu sunt "pentru" Euro! Avem o multime de baze de pregatire noi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează