INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

„Meditație, yoga și psihanaliză” » Grecii explică sezonul de senzație al lui Lucescu jr la PAOK

PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu (54 de ani), e pe primul loc în Grecia
PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu (54 de ani), e pe primul loc în Grecia

Articol de - Publicat duminica, 24 decembrie 2023 16:16 / Actualizat duminica, 24 decembrie 2023 20:30

Publicația online Gazzetta.gr a dezvăluit secretele succesului lui Răzvan Lucescu pe banca lui PAOK: yoga, psihoanaliză, tranziție rapidă, concentrare doar pe următorul joc, fiecare e important. Până și pe patronul Ivan Savvidis l-a integrat în viața echipei!

Până acum, în 2023/2024, Răzvan Lucescu a avut un sezon de senzație cu PAOK Salonic. E lider în campionatul Greciei, 11 victorii, 2 remize, 2 eșecuri, iar în Conference League a trecut fără probleme de faza grupelor, cu 5 victorii și o remiză.

Cotidianul online Gazzetta.gr i-a dedicat astăzi un amplu material, în care explică, în mai multe puncte, cum a construit tehnicianul român aceeastă stagiune de excepție.

La ce a apelat Răzvan Lucescu ca să fie calm și concentrat

În ceea ce-l privește, scrie Gazzetta.gr, Răzvan „a apelat la meditație, yoga și psihanaliză, pentru a fi calm și a se putea concentra la muncă”.

Răzvan Lucescu despre avansul FCSB-ului în campionat: „E diferit! La fel putem vorbi și despre Dinamo”
fcsb
Răzvan Lucescu despre avansul FCSB-ului în campionat: „E diferit! La fel putem vorbi și despre Dinamo”

Apoi „a pus fundația mizând pe personalul pe care-l avea la dispoziție și-l cunoștea foarte bine, lucrând în paralel la integrarea rapidă a noilor achiziții”, jucători care veneau săptămână de săptămână.

Răzvan Lucescu a pus accentul pe o tranziție cât mai rapidă din apărare în atac

O altă decizie importantă, cu privire la joc. Lucescu jr a lucrat zi de zi, cu obstinație, „la o tranziție cât mai rapidă din apărare în atac. De asemenea, a insistat foarte mult asupra tacticii și pe o organizare defensivă cât mai bună”. 

La solicitarea lui Răzvan, în club s-a trecut la filosofia „de la joc la joc”. Acestui concept i s-a subordonat inclusiv patronul Ivan Savvidis!

„Pentru toată lumea, meciul care urmează este întotdeauna o finală. Cel mai dificil. Nimeni n-are voie să gândescă sau să vorbească mai departe de următoarea partidă”, dezvăluie Gazzetta.gr.

Răzvan Lucescu l-a rugat pe patron să le vorbească jucătorilor cu probleme

Un alt aspect important. Răzvan Lucescu l-a integrat pe Savvidis în viața echipei. Cum? „L-a rugat pe patron să vină în întâmpinarea jucătorilor cu probleme. Să stea de vorbă cu ei, să-i consilieze acolo unde este cazul”.

Și nu în ultimul rând, Lucescu junior „a activat aproape întreg lotul”. În traducere, tehnicianul român s-a fixat pe 20 - 22 de jucători pe care i-a pregătit din toate punctele de vedere pentru a fi gata să intre și să dea totul în orice moment: „N-a mai vorbit despre titulari și rezerve, iar în discuții a căutat să le inspire senzația că fiecare e important”.

Răzvan Lucescu: „Nu urmăresc Liga 1. N-am când”

Întors în țară, de Sărbători, Răzvan a și recunoscut că n-a avut niciun pic de timp să urmărească și campionatul nostru. „Nu-l văd. Jucăm duminică, joi, duminică, joi.

Meciuri de analizat, meciuri de văzut, adversari de văzut. N-am timp să mă uit, ca să fie și asta clar. N-am ce să comentez”, a spus antrenorul lui PAOK, care a precizat că n-are în plan să transfere vreun jucător român în fereastra de mercato din ianuarie.

Mai puteți citi:

Adrian Mutu a fost dat afară de la Neftchi Baku, chiar după victoria de azi! » Semnează imediat în Superliga?

MM Stoica, impresionat de un jucător de la FCSB: „Refuză cu obstinație să accepte că s-a terminat”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  25 Decembrie 2023, 13:17

Bravo Razvan , succes in viitor ...

VanBasten1989
VanBasten1989  •  24 Decembrie 2023, 23:18

"Publicația online Gazzetta.gr a dezvăluit secretele succesului lui Răzvan Lucescu pe banca lui PAOK: yoga, psihoanaliză..." Pe asta n-ai vazut-o...slab, slab de tot...

VanBasten1989
VanBasten1989  •  24 Decembrie 2023, 19:54

E psihanaliza, nu psihoanaliza, jurnalist ***. Aia cu Freud, stii tu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează