INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BOLOGNA

CORONAVIRUS. Mesajul emoționant al lui Sinișa Mihajlovic, antrenor bolnav de leucemie: „După două războaie și atâtea bombe, ce mare problemă este să stăm în casă?”

Sinișa Mihajlovici, antrenorul bolnav de leucemie, care s-a mutat la Roma pentru a nu fi amenințat de COVID-19, are un mesaj emoționant. Foto: Guliver/GettyImages
Sinișa Mihajlovici, antrenorul bolnav de leucemie, care s-a mutat la Roma pentru a nu fi amenințat de COVID-19, are un mesaj emoționant. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2020 14:33

Sinișa Mihajlovici, antrenorul bolnav de leucemie, care s-a mutat la Roma pentru a nu fi amenințat de COVID-19, are un mesaj emoționant: "E un privilegiu să stau cu familia”.

Sinișa Mihajlovici nu ar fi vrut să plece de lângă jucătorii săi de la Bologna, dar spre binele său a acceptat recomandarea medicilor de a se muta în Roma. Antrenorul sârb de 51 de ani, care din iulie se luptă cu o leucemie, are acum un adversar în plus, însă coronavirusul ucigaș nu-l sperie deloc. 

Mesajul său este, ca întotdeauna, puternic și emoționant: "Am trăit trei luni închis în spital, pentru mine toate aceste măsuri de precauție împotriva COVID-19 sunt ca o plimbare. Am trecut prin două războaie grele și am văzut atâtea bombe, ce mare problemă e să rămânem în casă?".

Mihajlovici e vulnerabil după leucemie, dar a vrut să rămână la Bologna: „L-am forțat să plece”

"Să-i ajutăm pe doctori!"

Tehnicianul și-a dezvăluit optimismul în La Gazzetta dello Sport: "Nu vreau să diminuez pericolul virusului, nici să minimalizez anxietatea celor care nu sunt obișnuiți să stea în casă. Soția mea se mișcă înăuntru mai mult decât unii fotbaliști pe teren! După luni de internare și sub tratament, în care nici măcar nu am deschis fereastra să iau aer, să stau cu familia acasă este un mare privilegiu pentru mine".

Sinișa a povestit cum s-a adaptat în aceste zile de izolare severe impuse de autoritățile din Italia: "Trece timpul cu cărți, internet, telefon, filme și seriale TV... Există și lucruri mai rele! Trebuie să-i ajutăm pe doctori stând în casă și protejând astfel segmentele de vârstă cele mai vulnerabile".

"Italienii sunt geniali, dar mereu se fofilează"

Mihajlovici a trecut apoi și la fotbal, acuzând că Serie A s-a oprit destul de târziu: "E corect că s-a pus stop antrenamentelor, dar campionatul trebuia suspendat mai devreme! Italia e a doua mea casă, numai că aici deciziile se iau mereu pe jumătate. Oamenii au curaj puțin și mereu găsesc o cale de a se sustrage în fața pericolului. Italienii sunt geniali, dar ori le impui măsuri ferme, ori ei reușesc oricum să se fofileze. Mă aștept ca Euro 2020 să se amâne și să se termine campionatele interne. O să avem la vară vacanță mai puțină? Pe bune, cui credeți că îi mai pasă de asta în prezent?!".

"Se spune că mor numai bătrânii cu patologii preexistente, de parcă asta ar fi o consolare. Însă bătrânii nu sunt niște numere, sunt resurse umane și reprezintă trecutul nostru"

"Împreună vom învinge coronavirusul și va fi foarte frumos când ne vom întoarce la normalitate. Vă sfătuiesc să trăim finalul de sezon cu pasiune, fără polemici ori scuze. Ne va servi ca o lecție"
Sinișa Mihajlovici, antrenor Bologna

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Donald Trump i-a oferit 1 miliard de dolari patronului de la Hoffenheim » Compania lui încearcă să obțină vaccinul anticoronavirus

Scandal la Chelsea » Mason Mount a ignorat carantina și a ieșit la fotbal cu alt jucător din Premier League

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  16 Martie 2020, 19:45

Frumoase vorbele zise de Sinisa despre cei varstnici. Respect, domnule !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează