INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Președintele lui Metz se înclină în fața lui Laszlo Boloni după promovare: „Datorită lui suntem aici” » O glumă: „Are contract, nu cred că va demisiona”

Președintele lui Metz se înclină în fața lui Laszlo Boloni după promovare. Foto: Twitter @FCMetz
Președintele lui Metz se înclină în fața lui Laszlo Boloni după promovare. Foto: Twitter @FCMetz

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2023 12:43 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 12:44

Laszlo Boloni a readus-o pe Metz în elita Franței chiar de la primul său sezon. „Trebuie să recunoaștem și să salutăm tot ce a realizat. A fost fomidabil”, a declarat președintele clubului, Bernard Serin.

La 70 de ani, Laszlo Boloni realizează ceva extraordinar. A readus-o pe Metz în Ligue 1 la primul lui sezon pe „Stade Saint-Symphorien". A treia sa promovare în Franța, după cele două cu Nancy, tot în Lorena, în 1996 și 1998.

Messi, huiduit de ultrașii lui PSG la ultimul meci în Franța
PSG
Messi, huiduit de ultrașii lui PSG la ultimul meci în Franța

Laszlo Boloni, serie de 25 de meciuri fără eșec în Ligue 2

A avut o primă parte de sezon dificilă, în toamnă ajungând pe locul 10, departe de primele două poziții care asigurau biletul pentru întoarcerea în elită. 

Din 24 octombrie, de la 0-2 cu liderul Le Havre în deplasare, nu a mai pierdut însă niciun meci. 25 de etape consecutive de invincibilitate și, la final, după 3-2 cu Bastia, Metz e pe 2, după o serie cu 16 victorii și 9 egaluri.

Mai trebuie doar să aștepte confirmarea promovării, dar ea nu va întârzia. Partida adversarei directe Bordeaux a fost suspendată definitiv sâmbătă seară, după ce un fan al girondinilor l-a lovit pe Buades, jucătorul lui Rodez, în urma golului de 0-1. Aproape sigur, va fi 0-3 la „masa verde” sau punct de penalizare împotriva lui Bordeaux, iar Metz va fi oficial în L1. 

Într-un caz extrem, foarte greu de crezut, se va decide reluarea duelului din momentul întreruperii, însă și atunci va fi dificil pentru Bordeaux, care ar avea nevoie de cinci goluri pentru a trece pe locul 2.

Laszlo Boloni, în balconul Primăriei Metz

La Metz s-a sărbătorit performanța grena. Duminică, Loți, jucătorii și toți oficialii clubului au fost invitați de primarul Francois Grosdidier în centrul orașului, antrenorul vorbindu-le din balconul Primăriei celor 1.500 de fani strânși în Place d'Armes, Boloni glumea la microfon: „Le voi face acum un program foarte sever băieților”. Le-a urat sănătate și le-a mulțumit suporterilor pentru susținere.

Președintele lui Metz se înclină în fața lui Laszlo Boloni după promovare: „Datorită lui suntem aici” » O glumă: „Are contract, nu cred că va demisiona”
Laszlo Boloni, în balconul Primăriei Metz. Foto @sports_rl

Bernard Serin, președintele lui Metz: „Laszlo Boloni va fi pe bancă și sezonul viitor”

Președintele Bernard Serin e fericit cu antrenorul său. „După Cupa Mondială, Laszlo a știut să construiască echipa, planul de joc și, de atunci, n-am mai mai suferit nicio înfrângere, reușind o serie incredibilă. Am dovedit ce nivel avem și că merităm să urcăm în Ligue 1”, a declarat pentru jurnalul local Le Republicain Lorrain. E sigur că va rămâne: „Pentru mine, nu există nicio îndoială că el va fi pe bancă și sezonul viitor”. S-a amuzat: „E sub contract și nu cred că va demisiona".

S-a înclinat în fața tehnicianului: „A fost formidabil. O muncă de refacere a spiritului colectiv, de promovare a tinerilor, de creștere a anumitor jucători. Trebuie să recunoaștem și să salutăm tot ce a realizat. E cert că datorită lui suntem astăzi aici”.

Laszlo Boloni a umplut stadionul lui Metz. A scos la lumină jucători

Dincolo de revenirea în Ligue 1, Loți a readus fanii în tribunele arenei „Saint-Symphorien" și a scos la lumină jucători. „În ultimele săptămâni, am avut de mai multe ori peste 20.000 de spectatori și stadionul a fost arhiplin la meciul decisiv, fără a lua în calcul cele 4.000 de persoane strâns la Place d’Armes în fața unui ecran uriaș", a evidențiat Serin.

Unul dintre fotbaliștii sprijiniți total de Boloni a fost atacantul Georges Mikautadze. După două sezoane de împrumut în Belgia, la Seraing, până în 2022, internaționalul georgian născut la Lyon a devenit titular indiscutabil la Metz. „Unde să joace, pe aripă sau în centru, știind că un număr 9 de 1,77 m nu e obișnuit? Laszlo a ezitat, dar l-a fixat ca vârf și a început să înșire golurile într-o manieră excepțională”, l-a felicitat președintele. 

Mikautadze a fost ales cel mai bun jucător al campionatului, golgheterul L2 (23), al doilea pasator (8). Totuși, Serin avertizează că Georges ar putea pleca: „Va fi greu să-l păstrăm, dacă apare o ofertă enormă”.

Laszlo Boloni: „Sunt mândru, trăiesc o mare satisfacție”

Cum a comentat Boloni întregul sezon? „Am găsit un colectiv care a acceptat o misiune colosală, un colectiv minunat de condus. Trăiesc o mare satisfacție, este o plăcere să lucrezi cu asemenea jucători. Nu a fost simplu, însă a fost superb. Sunt mândru de ce am realizat”. 

Mă înclin în fața jucătorilor, dar îmi scot pălăria mai ales în fața lui Laszlo Boloni. Metz îi datorează mult acestui antrenor. 

- Christophe Delmotte, secundul lui Laszlo Boloni

Citește și:

Ionuț Radu, desființat de L'Equipe: „A stricat totul într-o seară de coșmar” » Portarul și-a luat adio de la Auxerre

Critici dure la adresa starului de la Manchester United după eșecul cu rivala City

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
gheorghe
gheorghe  •  04 Iunie 2023, 21:45
Postat de ionescugeorge77 pe 04 Iunie 2023, 13:37

...cenzorii gsp cenzureaza fara mila daca spui nationalitatea oamenilor ...

daca tu nu ai inteles nici pana in ziua de azi ca becali i a platit contractul la Sporting ...iar nationalitatea lui Boloni este romana...ca e de alta etnie e altceva. *** ...vezi sa nu termini si tu pe locul 2, la fel ca Metz !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luisharcsa
luisharcsa  •  04 Iunie 2023, 19:02
Postat de ionescugeorge77 pe 04 Iunie 2023, 18:55

...ba tu impreuna cu aceia de mi au blocat comentariul ...

Ze au blocat ptr ca esti prost. Intelegi chiar asa de greu?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  04 Iunie 2023, 18:55
Postat de luisharcsa pe 04 Iunie 2023, 15:19

Escule, esti prost

...ba tu impreuna cu aceia de mi au blocat comentariul ...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează