INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Mircea Lucescu anunță o nouă lovitură pe piața transferurilor » Brazilianul descoperit de el în 2013, aproape să fie vândut în Premier League pe o sumă record

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat vineri, 09 februarie 2018 12:29

Mircea Lucescu a plecat de la Șahtior în urmă cu doi ani, dar este în continuare implicat emoțional la formația pe care a antrenat-o vreme de 12 sezoane.

Conform antrenorului român, Șahtior este pregătită să exporte din nou un fotbalist la o echipă imporantă din Europa. Mijlocașul brazilian Fred este aproape de un transfer la Manchester City, anunță Lucescu.

Mutarea s-ar realiza după modelul celei realizate de ”cetățeni” în 2013, când îl aduceau pe Fernandinho în Premier League pentru 38,5 milioane de euro, după ce sud-americanul era descoperit de tehncianul român și adus în Ucraina pentru doar 8 milioane de euro.

Internaționalul brazilian prezintă interes și din partea lui Manchester United, dar Lucescu consideră că Fred va urma drumul lui Fernandinho și va ajunge pe ”Etihad”.

”Fred este cel mai bun jucător de la Șahtior la mijlocul terenului. Era puțin ”anarhic” în partea stângă, dar l-am mutat în fața apărării. Va merge la City, la fel ca Fernandinho”, a fost declarația actualului selecționer al Turciei.

Mijlocașul în vărstă de 24 de ani a ajuns la Donețk în 2013, la insistențele lui Lucescu, fiind adus atunci pentru a-l înlocui pe Fernandinho. Sosit în Ucraina pe 15 milioane de euro, oficialii lui Șahtior solicită acum 57 de milioane de euro pentru sud-americanul care a strâns 13 goluri în 142 de meciuri jucate în tricoul clubului patronat de Rinat Ahmetov.

Fred ar putea depăși recordul în materie de sumă de transfer al formației din Donețk, care îi aparține lui Alex Teixeira, plecat în 2016 la formația chineză Jiangsu Sunning pentru 50 de milioane de euro.

surse: dailymail.co.uk

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
capca1
capca1  •  09 Februarie 2018, 21:18

Cred că Lucescu a descoperit totul : mersul pe jos, apa fiartă...păcat că vatmanul n-a vrut să oprească !

monteverdi
monteverdi  •  09 Februarie 2018, 15:12

Sa nu fim ridicoli, daca nu cunoastem nimic. Teixeira, Douglas Costa, Mhitarian, Fernandinho, Willian,Fred, au fost adusi in Europa de Lucescu, la Sahtior. Au fost cumparati de bani putini, ajutati sa progreseze de Lucescu si apoi vanduti la cluburi mari, pe sume frumoase.

102031457272119
Radu Fifea  •  09 Februarie 2018, 13:32

Mama, mama ce mai descopera *** brazilieni. Probabil, ca pe viitor o sa ni se spuna ca a descoperit toti jucatorii adusi la nationala Turciei. Ce presari ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează