INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR / LIGA B / TURCIA - SUEDIA 0-1

Mircea Lucescu iese din nou la atac după ce Turcia a retrogradat în Liga Națiunilor: "Dacă n-ar fi fost un arbitru român, ar fi ieșit scandal mare"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 20 noiembrie 2018 12:55

Mircea Lucescu, selecționerul Turciei, susține că atacantul scandinav Marcus Berg a intrat în vestiar peste Istvan Kovacs la pauza meciului Turcia - Suedia. 

După meciul de la Konya dintre Turcia și Suedia, terminat 0-1, Marcus Berg, atacantul Suediei, a dezvăluit în Aftonbladet că i-a reproșat la pauză lui Istvan Kovacs că nu i-a dat un penalty în prima repriză, iar arbitrul i-ar fi spus, potrivit scandinavului: "Dacă a fost 11 metri acolo, vei primi două penaltyuri".

Jucătorul comentând: "Am avut doar unul, dar tot este frumos că am câștigat".

Mircea Lucescu îl acuză pe nordic. Susține că fotbalistul a pătruns în vestiarul "centralului" la pauză, ceea ce era interzis.

"Dacă n-ar fi fost un arbitru român, ar fi ieșit scandal mare", afirmă selecționerul, sugerând că federația turcă ar fi depus plângere la UEFA. Dar tehnicianul nu are ce să-i reproșeze lui Kovacs: "A condus bine meciul".

"Sunt ziariști care-și fac carieră din a înjura"

Despre situația sa, extrem de dificilă după ce "ienicerii" au retrogradat în Liga C, Lucescu declară: "I-am anunțat de la început că Liga Națiunilor nu e un obiectiv pentru mine. Eram în cea mai grea grupă din Liga B, alături de Rusia și Suedia, două sfertfinaliste ale ultimului Mondial. Sunt ziariști care-și fac carieră din a înjura".

Dar nu toți jurnaliștii turci l-au pus la zid. Dacă Fotomaç i-a cerut demisia, Fanatik, un alt cotidian sportiv din Istanbul, crede că destituirea selecționerului ar fi o eroare. "Ar trebui dat afară Lucescu? Niciodată! Oferă o structură nouă echipei naționale", a scris editorialistul Emre Tilev.

"Germania a retrogradat, Croația, vicecampioana lumii, la fel. De ce să fie retrogradarea Turciei o tragedie?"
Mircea Lucescu, selecționer Turcia

Vezi și:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează