INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUH - DINAMO KIEV 0-2

Lucescu continuă războiul cu Șahtior: „Am devenit imun la săgețile trase în mine. Duceți-vă la Donețk să vedeți Aleea Stelelor!”

Mircea Lucescu continuă războiul cu Șahtior // sursa foto: Imago
Mircea Lucescu continuă războiul cu Șahtior // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 10:35 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 10:51

Mircea Lucescu (76 de ani), 12 ani la Șahtior, le răspunde celor care l-au atacat din tabăra rivalilor: „E ușor să conduci acum când îl ai președinte pe Rinat Ahmetov. A fost mai dificil pentru mine”.

Mircea Lucescu și-a revenit după înfrângerea apăsătoare cu Șahtior, 0-3 în Supercupă, învingând-o în deplasare pe Ruh, 2-0. Al 5-lea meci la rând al lui Dinamo Kiev fără gol primit în campionat. Are cinci victorii și 16-0 golaveraj în ultimele etape. Rămâne lider, cu trei puncte avans față de Șahtior, chiar înaintea meciului direct, pe 3 octombrie.

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor al lui Șahtior

Mircea Lucescu le răspunde și acum celor ce l-au atacat din tabăra rivalilor după Supercupă. Mai ales antrenorului italian Roberto De Zerbi, care a declarat că nu are nevoie de lecții de morală de la Lucescu.

Întrebat de ce a refuzat să treacă prin „culoarul” jucătorilor lui Șahtior pentru învinși, antrenorul a răspuns: „La vârsta mea, nu mai trebuie să trec prin «coridoarele» făcute de copii”. A contraatacat: „Am devenit imun la săgețile trase în mine. Cei care trag acele săgeți pot merge la Donețk să vadă «Aleea Stelelor» și muzeul lui Șahtior”.

Tehnicianul, 12 ani la Șahtior (2004-2016), are și el o stea, cucerind 22 de trofee, inclusiv 8 titluri și Cupa UEFA (2009). Cel mai titrat antrenor al lui Șahtior.

Mircea Lucescu a transformat clubul: de la 6 la 35 de trofee

L-a mai înțepat o dată pe De Zerbi: „E ușor să antrenezi acum când îl ai președinte pe Rinat Ahmetov. Cât timp el face totul pentru ca echipa să joace, nu mai simți niciun obstacol. A fost mai dificil pentru mine când am venit la club, în 2004. Am amintirile mele, sentimentele mele. Dar nu voi mai adăuga nimic”.

Lucescu sugerează că el a creat și aplicat întreg proiectul care a transformat Șahtior. Clubul care cucerise doar șase trofee (dintre care un singur titlu) până în 2004 are acum 35 de succese, 34 în Ucraina și acea Cupă UEFA din 2009.

VIDEO Imagini colosale cu Mircea Lucescu, Andone și Ioanițoaia: „Ce tânăr era nea Mircea...”

Citește mai multe știri din fotbalul intnațional:

Guardiola e UNIC! A intrat în istorie după un gol norocos » Vezi AICI reușita

Concurență pentru Real Madrid! Alt nume mare din fotbalul european îl vrea pe Kylian Mbappe

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează