INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȘAHTIOR

Mircea Lucescu, considerat varianta perfectă pentru Șahtior » Ce scrie presa din Ucraina despre „Il Luce”

Mircea Lucescu
Foto: Imago
Mircea Lucescu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2022 19:09 / Actualizat marti, 31 mai 2022 20:21

Șahtior se află în căutarea unui antrenor după ce Roberto De Zerbi (42 de ani) a lăsat de înțeles că nu se mai întoarce la echipă. Presa ucraineană a alcătuit, în acest context, o listă cu posibilii săi înlocuitori, bazându-se pe mai multe criterii, și îl ia în calcul și pe Mircea Lucescu (76 de ani).

Chiar dacă tehnicianul român a scris istorie pe banca lui Șahtior, relația cu fanii s-a deteriorat foarte tare, după ce Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev, marea rivală, în iulie 2020. Totuși, presa din Ucraina îl consideră potrivit pentru banca tehnică a lui Șahtior, accentul fiind pus pe deosebitele performanțe ale lui „Il Luce”. 

Keșeru, prezentat la UTA » Mesaj pentru Edi Iordănescu: „Recunosc, vreau la națională!”
uta
Keșeru, prezentat la UTA » Mesaj pentru Edi Iordănescu: „Recunosc, vreau la națională!”

Presa din Ucraina: „Mircea Lucescu, varianta ideală pentru Șahtior”

Acordându-i 81% șanse de compatibilitate, jurnaliștii ucraineni au considerat că are 7 din 10 notă la „lucrul sub stres și cu resurse limitate”, 9/10 la „lucrul cu jucătorii tineri”, 10/10 la „stil”, fiind considerat creatorul lui Șahtior, 3/10 ca „salariu”, nefiind deloc o variantă ieftină, 10/10 la „experiență”, 8/10 ca „reputație”, mai puțin apreciată de fani și ziariști, și 10/10 ca „performanțe”: 

„Nu e tehnicianul pe care-l așteptau suporterii lui Șahtior, dar nu se știe ce se întâmplă cu frații Surkis după război”.

22 de trofeea câștigat Mircea Lucescu alături de Șahtior

Mircea Lucescu a dezvăluit campionatul de top în care vrea să antreneze după ce pleacă de la Kiev

Lucescu a dezvăluit că este atras de fotbalul din Germania și că își dorește în viitor să antreneze în Bundesliga. 

„Un antrenor din Europa de Est are dificultăţi în a obţine un contract în Germania. Dar ar fi interesant pentru mine să ajung în Bundesliga, unde fotbalul e spectaculos. Sunt stadioane pline şi o atmosferă fantastică. 

Sunt pe locul al doilea după Ferguson la numărul de trofee. Oamenii spun că nu sunt importante, pentru că le-am cucerit în Europa de Est, dar cluburile din Vest participă în competiţii diferite. Înainte de 1990, Estul se lupta cu Vestul, dar au intervenit banii, care primează în Champions League”, a declarat Mircea Lucescu potrivit sport.ua.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

Lovitură după lovitură: s-au întâlnit cu Zidane și i-au făcut oferta oficială! Salariu anual de 25 de milioane de euro, ar fi cel mai bine plătit antrenor al lumii!

Ivan Perisic și-a îndeplinit visul » Cu cine a semnat vicecampionul mondial

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
romeverest
romeverest  •  31 Mai 2022, 21:56

Ar fi de un penibil absolut daca s-ar reantoarce la Sahtior !! De Germania poate sa uite, poate in Zwaite Bundesliga !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează