INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Mircea Lucescu aprobă transferul pus la cale de Inter: „La Șahtiorul meu a marcat 44 de goluri!”

Henrikh Mkhitaryan // foto: Guliver/gettyimages
Henrikh Mkhitaryan // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2022 11:22 / Actualizat sambata, 04 iunie 2022 11:31

Mircea Lucescu (76 de ani) vorbește în termeni elogioși despre fostul său „elev” de la Șahtior, Henrikh Mkhitaryan (33), care va semna cu vicecampioana Italiei, Inter Milano.

Transferul armeanului Mkhitaryan la Inter are aprobarea lui Mircea Lucescu. „Il Luce” l-a adus pe Henrikh la Șahtior Donețk în 2010 și l-a pregătit vreme de 3 ani, înainte ca Borussia Dortmund să-l cumpere pentru aproape 30 de milioane de euro.

Acum, înainte ca Mkhitaryan să semneze cu Inter, Lucescu a vorbit la superlativ despre fostul său jucător.

Două schimbări în formula de start a României » Iordănescu a modificat în defensivă
MUNTENEGRU - ROMÂNIA
Două schimbări în formula de start a României » Iordănescu a modificat în defensivă

Mircea Lucescu aprobă transferul pus la cale de Inter: „Mkhitaryan e inteligent și versatil”

„Are o tehnică de bază foarte bună, driblează, are viziune și experiență. E un jucător inteligent, dar și versatil. Am văzut antrenori care l-au folosit în flancuri. La Șahtiorul meu îl puneam în spatele atacantului pentru a-l lăsa să atace spațiile, și a marcat 44 de goluri.

Nu poți să-i pui la îndoială personalitatea, capacitatea fizică și felul în care citește jocul. Voi fi încântat să-l văd la nerazzurri”, a declarat antrenorul român pentru Gazzetta dello Sport.

În ultimii 3 ani Mkhitaryan a jucat la AS Roma, în 2019/2020 sub formă de împrumut. La finalul acestui sezon i-a expirat contractul, pe care nu a dorit să-l prelungească.

Mkhitaryan a înscris 44 de goluri și a oferit 23 de pase decisive în 106 meciuri la Șahtior Donețk. A mai jucat la Pyunik Erevan, Metalurg Donețk, Arsenal, Manchester United și Borussia Dortmund.

VIDEO » Mkhitaryan, hat-trick în Serie A

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Fanii Valenciei sunt îndemnați să saboteze venirea noului antrenor: #NoAGattuso! » Care e motivul?

Brighton l-a pus pe liber pe Tudor Băluță, după un singur meci la prima echipă în 3 ani și jumătate: „Există vreo dovadă că este cu adevărat fotbalist?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează