INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ofsaidul semiautomat, aplicat în Serie A! Primul campionat din lume care anticipează CM 2022

Articol de - Publicat marti, 13 septembrie 2022 14:42 / Actualizat marti, 13 septembrie 2022 14:48

Scandalul VAR de la Juventus - Salernitana i-a convins pe italieni să urgenteze introducerea tehnologiei pentru pozițiile afară din joc, probabil începând cu octombrie.

Dacă Liga Campionilor este prima competiție la care s-a introdus oficial ofsaidul semiautomat, Serie A poate deveni primul campionat din lume unde se va aplica, devansând ceea ce se anunța a fi o premieră mondială, la CM 2022 din Qatar. 

Italienii s-au pregătit în secret pentru această inovație și au decis să urgenteze folosirea acesteia, după ultimul mare scandal provocat de VAR, în Juventus - Salernitana 2-2. Bianconerilor le-a fost anulat un gol, din cauză că asistentul video nu a dispus de reluarea cea mai bună a fazei din care a marcat Milik pentru 3-2. 

Arbitrul de centru a judecat greșit faza, considerând că Bonucci a fost în poziție afară din joc fără a-l lua în considerare pe Candreva, neprins în cadrul VAR.

L-au „sabotat” jucătorii de la FCSB pe Dică? Opinia fostului stelist: „Debandadă, amatorism total!”
FCSB
L-au „sabotat” jucătorii de la FCSB pe Dică? Opinia fostului stelist: „Debandadă, amatorism total!”

Juventus - Salernitana, filmat doar cu 12 camere

Explicația a venit de la Ligă, care l-a scăpat de orice vină pe Mercenaro, el neavând cum să aprecieze corect faza. Meciul a fost filmat doar cu 12 camere, în timp ce unele posturi de televiziune au dispus și de o cameră care a oferit o reluare cu cadrul mai larg

Pentru ca astfel de situații să nu mai apară, Serie A va experimenta curând ofsaidul automat, iar din octombrie plănuiește să-l și folosească în campionat. Erorile vor fi reduse practic la zero și durata de luare a unei decizii va scădea mult, de la media actuală de 70 de secunde la numai 25 de secunde.

Ofsaidul „semi-automat”: 12 camere care detectează 29 de puncte ale corpului jucătorului

Sistemul propus are tot 12 camere, doar că inteligența artificială va monitoriza 29 de puncte distincte ale corpului, repartizate pe tot scheletul, cu 50 de fotograme pe secundă, și în același timp va stabili o conexiune cu mingea, senzorul din interiorul acesteia oferind date de 500 de ori pe secundă. 

În urma sincronizării momentului lovirii balonului cu al poziției jucătorului detectate electronic se vor trasa liniile care determină dacă a fost sau nu ofsaid. Decizia va fi însă întotdeauna a arbitrului de centru, și nu a sistemului tehnologizat!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Debut spectaculos la Bayern pentru fostul atacant al lui Dinamo: a înscris după numai 36 de secunde!

Camerele au surprins totul » De ce s-a luat Vinicius la harță cu antrenorul de la Mallorca: „Asta le-a zis! Nu mă lasă să joc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
bombon
bombon  •  13 Septembrie 2022, 18:13

Ar trebui ca Inteligenta aia Artificiala, adica Satana, dupa cum va poate explica Gigi Becali oricand, sa ii curenteze pe jucatorii care intra in ofsaid. Ar fi atat de simplu!

mdobresscu02
mdobresscu02  •  13 Septembrie 2022, 18:04
Postat de gabytzu88 pe 13 Septembrie 2022, 15:22

Peste 10 ani cred ca o sa fie introdus si la noi sistemul acesta avand in vedere ca tot 10 ani ne-a luat sa introducem Var in Superliga noastra.

Şi ce VAR, ultimul rebut !

Sofa_King
Sofa_King  •  13 Septembrie 2022, 17:54

De ce trei puncte pe fata? NAsul e de ajuns ca e cel mai avansat. Daca nasul e in offside sigur si ochii.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează