INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Omul care l-a lăsat pe Cristiano Ronaldo pe banca de rezerve vorbește în premieră despre cum s-a fisurat relația cu superstarul: „Nu am mai vorbit cu el de atunci, a înțeles greșit mesajul meu”

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2023 20:16 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 20:45

Fernando Santos, fostul selecționer al Portugaliei, a acordat un interviu publicației portugheze A Bola, în care a vorbit despre unul dintre momentele delicate la cârma naționalei. Mai exact, despre meciurile în care l-a lăsat pe banca de rezerve pe Cristiano Ronaldo, cu Elveția și Maroc de la Cupa Mondială din Qatar.

Tehnicianul de 69 de ani dezvăluie că nu a mai vorbit cu superstarul portughez de la acel turneu final, chiar dacă, până atunci avuseseră o relație foarte bună.

Ianis Hagi se laudă cu un TOP în care apare imediat sub Haaland și Mbappe, însă „traducerea” nu-l ajută deloc
SPANIA
Ianis Hagi se laudă cu un TOP în care apare imediat sub Haaland și Mbappe, însă „traducerea” nu-l ajută deloc

Fernando Santos a explicat în interviul acordat pentru abola.pt motivele care l-au determinat să îl lase pe Cristiano pe banca de rezerve la meciurile cu Elveția (câștigat cu 6-1) și Maroc (pierdut cu 0-1), de la Mondialul din Qatar. 

„Nu am mai vorbit cu Cristiano de când ne-am întors din Qatar. Aveam o relație profesională și personală foarte apropiată. Ceea ce s-a întâmplat nu are nicio legătură cu asta. A fost o decizie tehnică. 

În a doua jumătate a anului 2022, Ronaldo a petrecut șase luni teribile din punct de vedere mental și fizic. A început cu acea nenorocire care s-a abătut asupra lui și a familiei sale și prin care niciunul dintre noi nu ar vrea să treacă (n.r. - moartea unuia dintre gemenii săi). Acel moment l-a afectat foarte mult și apoi a urmat partea sportivă. Cristiano nu a jucat în presezon și nu s-a antrenat timp de două luni. Nu avea ritm de meci”.

Fernando Santos: „Cristiano Ronaldo a interpretat greșit decizia mea. Nu m-a înțeles”

Deși regretă că relația cu Ronaldo s-a răcit, Santos spune că ar proceda la fel: „Și azi, dacă ar fi să fiu într-o situație asemănătoare, aș lua aceeași decizie. Am crezut că, din punct de vedere strategic, a fost cea mai bună decizie. Nu a fost una ușoară, dar eu pun echipa pe primul loc. Toți cei care au fost acolo au crezut că vom fi campioni mondiali. Dacă am fi învins Marocul, poate că l-aș fi titularizat pe Cristiano în meciul cu Franța”.

+24 FOTO

Fostul selecționer al Portugaliei a relatat cum a decurs discuția cu Ronaldo: „În ziua meciului, dimineața, când m-am dus să-i explic că nu va juca și de ce nu va juca, a interpretat greșit decizia mea, nu m-a înțeles. Îi înțeleg reacția. În ceea ce mă privește, relația este aceeași și el este în continuare ca un fiu sau ca un frate mai mic pentru mine.

El știe întotdeauna că sunt aici, are această garanție. Știu că acel moment l-a durut, dar asta e viața. Nu există niciun regret din partea mea. Înțeleg că s-a simțit rănit la momentul respectiv și îmi dau seama că poate încă e rănit. Dar relația pe care am avut-o cu el nu este o relație oarecare”.

VIDEO Cum arată un meci al lui Ronaldo în Arabia / Reportaj exclusiv GSP în Arabia Saudită

Citește și alte articole:

A refuzat să-l jefuiască pe Messi! Celebrul hoț care a furat de la Cristiano Ronaldo explică de ce nu s-a atins de Balonul de Aur
SPANIA
A refuzat să-l jefuiască pe Messi! Celebrul hoț care a furat de la Cristiano Ronaldo explică de ce nu s-a atins de Balonul de Aur
Scandal cu Benzema! Motivul ascuns al concedierii bruște a lui Nuno Espirito Santo: scene reprobabile la Al-Ittihad
ARABIA SAUDITĂ
Scandal cu Benzema! Motivul ascuns al concedierii bruște a lui Nuno Espirito Santo: scene reprobabile la Al-Ittihad

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează