INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA SPANIEI / ”SFERTURI”, RETUR / BARCELONA - ESPANYOL 2-0 (ÎN TUR 0-1)

Omul pe care Barcelona a plătit 160 de milioane a debutat! Primele impresii ale lui Coutinho după 25 de minute în tricoul blaugrana

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2018 09:57

Pe 6 ianuarie, Barcelona și Liverpool s-au înțeles pentru Philippe Coutinho. 120 de milioane de euro, sumă fixă, plus 40 de milioane bonusuri. Două zile mai tîrziu, brazilianul semna contractul și era prezentat pe Camp Nou. Peste alte 17 zile, joi seară, debuta în tricoul blaugrana.

Când noul număr 14 a făcut primii pași pe gazon, după ce l-a înlocuit pe Iniesta, fanii catalani l-au ovaționat. Și, la prima atingere, i-au simțit clasa.

Față-n față cu Víctor Sánchez, căpitanul lui Espanyol, a făcut două fente și i-a strecurat mingea printre picioare, adversarul dărâmându-l ca într-un bodycheck de hochei.

Coutinho, 25 de minute pe teren, a fost aproape de primul său assist la Barcelona. I-a pasat ideal lui Luis Suárez (prietenul și fostul coleg de la Liverpool), însă portarul a blocat șutul uruguayanului.

"Am fost emoționat, puțin nervos și îngrijorat", spune sud-americanul. "Totuși, văzând cât bine sunt primit de coechipieri și de fani, m-am liniștit și mi-am făcut jocul. A fost o seară foarte specială, de neuitat".

"Avem așteptări mari de la Coutinho, ne va ajuta mult cu jocul său. Știe să provoace, e excelent pe contraatac și vede întotdeauna colegul cel mai bine demarcat. În apropierea careului, e mereu un pericol, fie cu un șut, fie cu o pasă decisivă" Ernesto Valverde, antrenor Barcelona

"De la primele mingi, Coutinho mi-a dat senzația că joacă de o viață la Barcelona. Se va adapta fără probleme la stilul nostru. Ne bucurăm că e aici" Guillermo Amor, director Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează