INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Planul nebun al lui Real Madrid: operațiunea „Haaland 2024”. Ce pune la cale Florentino Perez

Erling Haaland, acum la Manchester City, foto: Imago
Erling Haaland, acum la Manchester City, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2022 14:45 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 14:45

Cotidianul AS a dezvăluit planul secret al lui Real Madrid, ce vrea să achite clauza de reziliere de 150 de milioane a norvegianului Erling Haaland, acum la Manchester City, și să-l ia înlocuitor pentru Karim Benzema peste doi ani.

Real Madrid a alergat după doi iepuri în 2022, dar nu a prins niciunul. Atacanții doriți de Florentino Perez s-au orientat către alte echipe, astfel că președintele blanco se mulțumește deocamdată să întărească apărarea și mijlocul cu Rüdiger și Tchouameni.

 Pentru că Mbappé, curtat de un an întreg, a ales până la urmă să semneze un nou contract cu PSG și să nu mai vină la campioana Europei, stârnind revolta Ligii spaniole și a fanilor blancos, iar Haaland i-a ascultat dorința tatălui și s-a transferat la Manchester City, „atras” de Guardiola.

Gigi Becali și-a inaugurat hotelul din Venus » Cât costă o noapte la locația de 5* a patronului FCSB
HOTEL
Gigi Becali și-a inaugurat hotelul din Venus » Cât costă o noapte la locația de 5* a patronului FCSB

Benzema este de neclintit la Real Madrid, dar toți ochii sunt pe Haaland

„Haaland? Avem deja cel mai bun atacant din lume. Nu-l putem aduce pe Haaland, un jucător grozav, și să îl ținem pe bancă”, declara Florentino Pérez când a fost întrebat despre golgheterul norvegian, pentru care „cetățenii” au plătit 75 de milioane de euro.

 Citind însă printre rânduri, șeful Madridului s-a resemnat doar că nu avea cum să îl ia acum, când Benzema este marele favorit să câștige „Balonul de Aur” după un sezon nemaipomenit. Dar planul cu bătaie lungă a fost dezvăluit de cotidianul AS, care scrie despre operațiunea „Haaland 2024”.

Clauza de 150 de milioane a lui Erling Haaland la Manchester City ar fi cheia

Real și-a schimbat strategia și intenționează să amâne mutarea pentru mai târziu, bazându-se pe un detaliu din acordul lui Erling. O clauză de ”fugă” de 150 de milioane de euro pe care a inclus-o în documentele parafate și care se poate activa în 2024.

„Operațiunile Mbappé și Haaland nu sunt ca două vase comunicante. Norvegianul era de fapt o țintă pentru 2023, madrilenii fiind convinși că francezul va ajunge în această vară pe Bernabéu. 

PSG a stricat însă toate calculele, iar City a intrat pe fir și l-a semnat pe Haaland, ce nu a mai așteptat un an ca să plece de la Borussia Dortmund. În plus, a contat și dispariția lui Mino Raiola, agentul care-l împingea către o mutare la Real, considerată o ”afacere” mai bună. 

Testat și pentru accidentări

Un alt avantaj de care vrea să profite Real este testarea pe o perioadă mai lungă în privința stării fizice a jucătorului, care în 2024 va avea 23 de ani. Hasland s-a confruntat deja cu mai multe accidentări, niciuna gravă, dar los blancos se vor edifica în următorii doi ani de evoluții la City dacă acesta este fragil ori nu sau dacă merită investiția de 150 de milioane. 

Probabil că la 36 de ani, Karim Benzema nu va mai putea repeta performanțele deosebite și avea cifrele senzaționale de acum, și predarea de ștafetă ar deveni o ”opțiune„ logică.

Citește și: 

Messi, episod brutal cu un coleg: „A început să mă înjure. Îmi venea să mor. Voia să mă omoare!”

Shakira, „săgeți” către Pique în noua melodie? Mesajul în versuri pentru fundașul Barcelonei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează