INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Hațegan, 3 decizii ca la carte la Cardiff + Ce au făcut cehii când galezii au îngenuncheat pentru anti-rasism

Ovidiu Hațegan, foto: Imago
Ovidiu Hațegan, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 31 martie 2021 10:53 / Actualizat miercuri, 31 martie 2021 11:05

Arbitrul român Ovidiu Hațegan a avut joc greu la Cardiff, în Țara Galilor - Cehia 1-0, dar s-a descurcat foarte bine. I-a eliminat corect pe Schick („roșu” direct) și pe Roberts și a refuzat să dea penalty-ul cerut de cehi la 0-0.

La primul meci ca central din aceste preliminarii, Ovidiu Hațegan a dovedit de ce se află în elita europeană. Arbitrul arădean a avut o misiune complicată la Cardiff, în Țara Galilor - Cehia 1-0, însă a ieșit cu succes din toate fazele controversate, luând cu calm deciziile care se impuneau. 3 au fost momentele importante, două soldate cu cartonașe roșii, altul cu un 11 metri nedat.

3 decizii bune pentru Hațegan. „Dau vina pe Schick"

- Minutul 48. Eliminarea lui Schick. La lovitura liberă a oaspeților, portarul Ward a prins mingea centrată înalt, iar atacantul cehilor și mijlocașul dreapta Connor Roberts s-au împins în mijlocul careului. Încercând să scape de adversar, Schick l-a lovit pe rând cu ambele mâini, ultima oară cu cotul în față. Agresiunea a fost taxată cu "roșu" direct, apoi Roberts a primit un avertisment. 

Cehii au protestat, dar selecționerul Jaroslav Šilhavý a aprobat decizia lui Hațegan: „Categoric dau vina pe Patrick! La experiența lui și chiar dacă spune că a fost ținut, nu ai voie să faci asta, nu ripostezi așa violent. Excluderea sa ne-a afectat grav, altfel am fi jucat în repriza secundă". Comentatorilor BBC le-au trebuit 40 de secunde să înțeleagă de ce n-a arătat doar "galbenul"!

"Nu cred că a fost o mare diferență între ce au făcut Roberts și Schick, cu excepția faptului că galezul a căzut ținându-se cu mâinile de față" 
- Tony Pulis, fost manager Stoke și analist BBC Radio 5

Și presa recunoaște decizia lui Hațegan

Căpitanul Vladimir Darida a încercat să-l apere pe Schick: „Din păcate, nu am prea văzut ceea ce s-a întâmplat. Pata s-a plâns că apărătorul l-a ținut tot timpul și de aceea l-a împins. Nu pot explica de ce-a primit roșu". Blesk îl contrazice: „Când vede reluările, probabil nu-l mai scuză!".

- Minutul 62. Provod a pătruns în careul galez și a căzut în duelul, umăr la umăr, cu Lawrence. Cehii au protestat, cerând penalty, dar Hațegan i-a refuzat și i-a dat cartonaș lui Jankto. "Încă o decizie mare a românului, se pare că și acum are dreptate, n-a fost fault", a comentat The Sun.

Cu aceeași măsură

- Minutul 77. Se reechilibrează raportul numeric. Roberts sare cu cotul sus la cap și îl lovește pe Souček. "Galben" necesar, Hațegan a aplicat perfect regulamentul. Apoi, în 10 la 10, James a dat lovitura, cu capul din centrarea lui Bale, și gazdele au bifat primele trei puncte în grupă.

Cehii nu au îngenuncheat pentru Black Lives Matter: „Poziție neutră apolitică"

Înaintea startului, oaspeții, care l-au titularizat și pe Kudela, după scandalul rasist din Regat cu Kamara la meciul Rangers - Slavia 0-2, au surprins cu gestul făcut pe gazon.

 În timp ce galezii au îngenuncheat, în deja celebru protest „Black Lives Matter", cehii au rămas în picioare și au arătat cu degetul spre mâneca stângă a tricourilor, atingând logo-ul „Respect" (campanie UEFA lansată în 2008). 

Hațegan, 3 decizii ca la carte la Cardiff + Ce au făcut cehii când galezii au îngenuncheat pentru anti-rasism

„Am ales o «poziție neutră apolitică» pentru a ne exprima susținerea în lupta contra rasismului, discriminării și a xenofobiei", a explicat imediat federația de la Praga.

Citește și: 

Salah: „Liverpool a pierdut cel mai mult fără public" + ce campionat îl tentează

„Dubla” FC Porto - Chelsea din „sferturi” se va juca la Sevilla, deși Portugalia nu mai e în zona roșie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
rva4
rva4  •  31 Martie 2021, 18:06
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 31 Martie 2021, 13:53

Mare porcarie moda asta cu ingenunchiatul. Nu ma consider un rasist avand chiar cunostinte apropiata de culoare. Nici aceia chiar nu considera necesar sa incenunchiezi. Este o ipocrizie, spun ei. Acum te pui in genunchi si peste *** Totul trebuie sa plece din inima si nu doar de fatada.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

705579789543629
Marian Radu  •  31 Martie 2021, 15:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florar
florar  •  31 Martie 2021, 14:00
Postat de florar pe 31 Martie 2021, 13:56

m citit in alta parte ca Hategan a gresit grav pentru ca nu a eliminat vedeta Bale...

,,Nebunie in meciul lui Hategan! Bale i-a dat un cot si milioane de oameni au sarit sa-l atace!,,....Proba....

Vezi toate comentariile (12)
Comentează