INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRE

Șocant! I-au cerut să trucheze meciul împotriva lui Răzvan Lucescu: „M-a amenințat că vin oamenii lui să mă aranjeze”

PAOK -AEK Atena, martie 2018
PAOK -AEK Atena, martie 2018

Articol de - Publicat joi, 08 aprilie 2021 13:18 / Actualizat joi, 08 aprilie 2021 13:47

Bosniacul Ognjen Vranjes (31 de ani), fost jucător la AEK, a dezvăluit că i s-a cerut să trucheze partida cu PAOK (martie 2018), la sfârșitul căreia patronul lui Răzvan Lucescu (52 de ani) a intrat cu pistolul pe teren.

Pe 11 martie 2018, s-a jucat cel mai controversat meci din Grecia ultimilor zece ani, PAOK - AEK, încheiat cu un imens scandal. În luptă directă pentru titlu, echipa lui Răzvan Lucescu a marcat în minutul 90 prin Varela (la 0-0), dar golul a fost anulat și, în explozia de furie ce e urmat, Ivan Savvidis, patronul alb-negrilor, a pătruns pe teren cu pistolul la centură. 

Ulterior, Comisia de Disciplină a decis 0-3 la masa verde. După 0-3 tot la Comisii și cu Olympiakos, PAOK a pierdut titlul, cucerit de AEK. Răzvan declarând că „a fost un jaf. Am fost doi ani la rând campioni, dar în 2018 ni s-a furat bucuria”.

Șocant! I-au cerut să trucheze meciul împotriva lui Răzvan Lucescu: „M-a amenințat că vin oamenii lui să mă aranjeze”
Ognjen Vranjes

Ognjen Vranjes: „Eu eram dușmanul acestor mafii din fotbal”

După trei ani, unul dintre jucătorii de atunci ai lui AEK, Ognjen Vranješ, face o dezăluire șocantă. Înaintea acelei „ciocniri”, cineva i-a cerut să facă blat și, pentru că a refuzat, a fost amenințat!

Întrebat într-un interviu pentru cotidianul sârb Kurir dacă a participat la partide trucate, stoperul bosniac a declarat: ”Nu știu. În timp ce jucam în Grecia, s-a zvonit că mai multe meciuri erau aranjate, dar, dacă s-a întâmplat așa, nu mă includeau pe mine. Eu eram dușmanul acestor mafii din fotbal”.

Fundașul în vârstă de 31 de ani, în prezent împrumutat de Anderlecht la Charleroi, a admis însă că i s-au oferit bani, o dată, când evolua la AEK. „Într-o seară, eram acasă, când a sunat telefonul. Persoana care a apelat susținea că e fotbalist sârb. A vrut să mă convingă să truchez o confruntare pe care toată lumea o știe atât de bine. Jocul în care Ivan Savvidis a apărut pe gazon înarmat. Era la mijloc titlul la PAOK - AEK. Am spus nu și am fost amenințat. Eu am informat clubul imediat”.

Ognjen Vranjes: „M-a avertizat că vin oamenii lui la Salonic să mă aranjeze”

Vranješ afirmă că „individul a încercat totul. A început cu o conversație plăcută, apoi, văzând că nu cedez, m-a avertizat că oamenii săi vin la Salonic să mă aranjeze. I-am răspuns: 'Veniți și vedem ce iese!'. Nu mi-a fost frică nicio clipă. Știam cine e președintele clubului meu. Doar ei puteau pierde, nu eu”. Președinte și proprietar este și acum Dimitris Melissanidis, unul dintre cei mai puternici și influenți oameni din fotbalul elen.

Pentru mine, banii sunt zero în comparație cu viața. Viața nu înseamnă să aduni bani. Nu m-aș vinde niciodată. Nu mi-aș vinde echipa, antrenorul, fanii. Nu există sumă pe lumea asta pentru care să o fac
- Ognjen Vranješ, fundaș Charleroi, ex-AEK

VIDEO Răzvan Lucescu a dezbătut alături de jurnaliștii GSP o eventuală revenire în fotbalul european

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Chiricheș, făcut „pachet” în presa italiană: „Cel mai slab cu Inter!”. Nota 4!

Ultima confruntare pentru Flick la Bayern în Ligă? Clubul ascunde ceva

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează