INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

Planul alternativ pregătit de UEFA: Campionatul European, cu porțile închise, într-o singură țară » Rusia, principala favorită

Articol de - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021 14:58 / Actualizat vineri, 22 ianuarie 2021 14:58

Karl-Heinz Rummenigge a fost primul care a vorbit despre planul alternativ pregătit de UEFA pentru EURO 2020, acela de a organiza turneul final într-o singură țară. Cotidianul turc Sabah a confirmat ceea ce a spus președintele executiv al lui Bayern.

Zilele trecute, într-un interviu pentru cotidianul bavarez Münchner Merkur, Karl-Heinz Rummenigge specula asupra viitorului Euro: "Știu că Aleksander Čeferin, președintele UEFA, se întreabă dacă nu ar fi mai logic, cât timp suntem încă afectați de coronavirus, să organizeze Euro într-o singură țară, cu un protocol sanitar fără cusur". Sugerând că turneul final s-ar putea disputa în 2021 (după un an de amânare) într-o singură țară, nu în 12, cum era proiectul inițial.

EURO 2020, în Rusia

Forul continental nici nu a negat, nici nu a confirmat cuvintele președintelui de la Bayern. Cotidianul turc Sabah este încă o voce care susține că UEFA pregătește un plan alternativ. Un Euro tot în perioada 11 iunie - 11 iulie, dar cu porțile închise, într-o singură țară, Rusia sau Germania. Probabil, Rusia. Se așteaptă o decizie în luna martie.

Čeferin ține cont de estimarea pesimistă a Organizației Mondiale a Sănătății, care nu crede că pandemia de coronavirus va da înapoi atât de mult și atât de repede pentru a putea organiza un Euro în 12 orașe din 12 țări, inclusiv în București, așa cum stabilise Michel Platini, ca președinte UEFA, încă din decembrie 2012. 

VIDEO. Golul care a adus Portugaliei primul Campionat European din istorie

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

ȘOC! Revoltă la AS Roma » Jucătorii au refuzat să mai iasă la antrenament

Jurgen Klopp, ca niciodată la Liverpool: „Am primit un pumn în față!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cneius
cneius  •  22 Ianuarie 2021, 17:05

Probabil fiindca au organizat ultimul mondial si sint "proaspeti"...in plus, nu multi spectatori vor merge acolo

albion_rovers
albion_rovers  •  22 Ianuarie 2021, 16:49

De ce Russia?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează