INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM DIN QATAR

Polonezii sunt furioși! Acuză UEFA pentru că n-a exclus Rusia din calificările pentru CM din Qatar: „Revoltător. Scandalos”

Lewandowski e liderul naționalei Poloniei / FOTO: Guliver/Getty Images
Lewandowski e liderul naționalei Poloniei / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 25 februarie 2022 12:39 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 14:45

Jurnaliștii de la Varșovia s-au înfuriat când au aflat vestea. „Revoltător”, a titrat site-ul sport.pl. „Polonia nu va merge la Moscova, dar rușii n-au fost excluși din calificările pentru Mondialul din Qatar. 

În concluzie, e limpede că UEFA acceptă acest comportament. O decizie scandaloasă. Joi, FIFA a suspendat Kenya și Zimbabwe pentru implicarea politicului în activitățile federațiilor. Federația internațională a arătat că, în asemenea situații, unii sunt mai puțin egali în fața legii”.

Război în Ucraina » Imagini impresionante din Tbilisi: zeci de mii de oameni cer pacea
UCRAINA
Război în Ucraina » Imagini impresionante din Tbilisi: zeci de mii de oameni cer pacea

Rusia, interzisă pe teren propriu

UEFA a anunțat vineri că le-a interzis naționalei și echipelor de club rusești să mai evolueze în țara lor. Vor fi obligate să joace următoarele meciuri continentale pe teren neutru. Rusia nu va mai putea găzdui la Moscova confruntările cu Polonia (24 martie, semifinala barajului pentru CM 2022) și, eventual, dacă învinge, cu învingătoarea dintre Suedia și Cehia (29 martie, finala). 

Nici formațiile ucrainene nu pot organiza acasă partidele de pe teren propriu. Motivul, total opus: securitate.

Reacția federației ruse: „O violare a regulilor sportului”

„Credem că decizia de a muta finala Ligii Campionilor a fost dictată de considerații politice. Noi am mers întotdeauna pe principiul «Sportul e în afara politicii», de aceea nu putem susține această hotărâre. 

De asemenea, nu sprijinim decizia de a transfera meciurile reprezentantelor Rusiei pe teren neutru. Este o violare a regulilor sportului și o violare a intereselor jucătorilor, antrenorilor și fanilor”.

UEFA a mutat finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris!

UEFA a luat Rusiei ultimul act al Champions League. Pe 28 mai, trofeul nu se va mai decerna la Sankt Petersburg, ci pe „Stade de France”, la Paris.

Potrivit L'Équipe, președintele forului continental a negociat în ultimele 48 de ore cu Emmanuel Macron. Aleksander Čeferin a insistat ca acest meci atât de important să aibă loc în țara care prezidează acum Uniunea Europeană. Și slovenul a apreciat că liderul francez a fost primul șef de stat care s-a opus public proiectului Super Ligii Europei, în urmă cu un an.

Citește și alte articole:

FOTO Unde a înnoptat Mircea Lucescu în Ucraina, țară aflată în plin război cu Rusia

Echipa Haas din Formula 1 va renunța la drapelul Rusiei de pe monopost. Nu renunță însă la sponsorul rus!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
liviuemil
liviuemil  •  25 Februarie 2022, 15:51

Scoateti "***" din toate competitiile sportive!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează