SPORTURI  »  FORMULA 1  »  HAAS

Echipa Haas din Formula 1 va renunța la drapelul Rusiei de pe monopost. Nu renunță însă la sponsorul rus!

Echipa americană Haas a anunțat că va renunța la culorile de pe monopost care alcătuiesc steagul Federației Ruse.
Echipa americană Haas a anunțat că va renunța la culorile de pe monopost care alcătuiesc steagul Federației Ruse.

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2022 10:30 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 11:32

Echipa americană Haas a anunțat că va renunța la culorile de pe monopost care alcătuiesc steagul Federației Ruse.

Haas are pe monopost numele Uralkali, unul dintre sponsorii echipei, care a dat și culorile alb, albastru și roșu, cele ale steagului Rusiei. În urma invaziei asupra Ucrainei, monoposturile Haas vor fi vopsite doar în alb, fără să mai prezinte cele trei culori sau numele sponsorului rus. Acest lucru se va întâmpla vineri, în a treia zi de test de la Barcelona.

Totuși, Haas nu își permite să renunțe la sponsorul principal, ci doar la culorile acestuia, din motive financiare. Günther Steiner, directorul echipei, a declarat chiar în 2021 că, fără banii veniți de la sponsorul rus, echipa nu ar mai fi putut concura în Formula 1.

Mircea Lucescu a ajuns pe teritoriul României! A scăpat de războiul din Ucraina
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Mircea Lucescu a ajuns pe teritoriul României! A scăpat de războiul din Ucraina

Vettel boicotează Marele Premiu de la Sochi

Sebastian Vettel (34 ani), cvadruplul campion mondial din Formula 1, a anunțat că nu va mai participa la cursa din Rusia, după ce Ucraina a fost invadată joi dimineață.

Oficialii Formulei 1 au declarat că monitorizează situația, după ce Rusia a început un asalt militar major asupra Ucrainei, joi dimineața, după luni de zile de creștere a tensiunilor. 

UEFA a decis să mute finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Londra, ca reacție la invazie, și e foarte probabil ca și Marele Premiu al Rusiei, programat pe 25 septembrie, să fie anulat.

Sebastian Vettel, ferm în privința MP al Rusiei

Campionul german a declarat că a fost șocat de veștile auzite și a condamnat ferm atacul Rusiei împotriva Ucrainei. În plus, Vettel a precizat în mod clar că nu va participa la cursa din acest an de la Sochi. 

„Am fost șocat când am auzit veștile. Este îngrozitor ceea ce se întâmplă. Avem o cursă în Rusia în acest an, dar eu nu o să mai merg acolo. Cred că este greșit să concurezi în acea țară. Îmi pare rău pentru oamenii nevinovați care își pierd viața, sunt uciși din motive stupide de o conducere foarte ciudată și nebună a Rusiei”, a declarat Sebastian Vettel

Citește și:

„Nu am altă variantă” » Vitali Klitschko iese în stradă pentru a apăra Ucraina: „Cred în poporul meu!”

EXCLUSIV Se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  25 Februarie 2022, 12:24

Ce tari sunteti, vreti baniiiii, dar nu vreti sa va vada lumea de unde luati baniiiii. Sunteti mai ipocriti decat o moneda de 3 euro.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează