INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

PREVIEW Imbold decisiv, scapă Tottenham după 8 etape, repară Erik ten Hag marea problemă? 5 aspecte de urmărit în etapa 27 din Premier League

5 aspecte de urmărit în etapa 27 din Premier League
5 aspecte de urmărit în etapa 27 din Premier League

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 16:21 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 16:36

În acest weekend sunt programate meciurile din etapa 27 de Premier League. Primele 3 clasate, Liverpool, Manchester City și Arsenal, rămân despărțite de numai două puncte, oferindu-ne o bătălie spectaculoasă pentru trofeul de campioană.

  • Întoarcem campionatul Angliei pe toate fețele la Premier GSP, un show nou marca GSP.ro. Următoarea ediție: vineri, 15 martie, ora 14:00.

La mijlocul săptămânii, o parte dintre echipele din elita Angliei au evoluat în Cupa Angliei, faza optimilor de finală. În weekend revine acțiunea din campionat, cu cele 10 meciuri ale etapei programate în intervalul 2-4 martie, sâmbătă - luni.

În continuare, vă propunem 5 aspecte de urmărit în această rundă de Premier League.

1. „Boost” de moral?

Everton nu a mai câștigat de pe 16 decembrie în campionat, însă în tabăra „caramelelor” există motive de optimism.

Pe 26 februarie, Everton a avut câștig parțial de cauză în apelul pe care l-a făcut la decizia de a-i fi tăiate 10 puncte, ca urmare a nerespectării fair-play-ului financiar în sezonul 2021/2022.

Trupa lui Sean Dyche a recuperat 4 puncte dintre cele 10 pierdute la comisii și a urcat astfel pe locul 15, la 5 lungimi deasupra pozițiilor direct retrogradabile.

Imbold decisiv, scapă Tottenham după 8 etape, repară Erik ten Hag marea problemă? 5 aspecte de urmărit în etapa 27 din Premier League
Pe teren, Everton a obținut 31 de puncte în cele 26 de etape disputate în acest sezon

Cu acest impuls de moral, va reuși formația din Liverpool să obțină prima victorie în campionat în 2024? Adversară sâmbătă îi va fi West Ham, echipă cu doar o victorie „afară” în ultimele 5 etape, aceea pe Emirates, cu Arsenal.

Everton a câștigat 3 dintre ultimele 5 „directe” pe teren propriu cu West Ham și, cine știe?, poate că vestea bună primită zilele trecute le va oferi „caramelelor” imboldul de care au nevoie.

2. Câți oameni recuperează Klopp pentru Nottingham - Liverpool?

Nu exagerăm dacă spunem că lotul lui Liverpool a fost secerat de accidentări. În ultima vreme, Jurgen Klopp a pierdut 6 titulari: Alisson, Trent Alexander-Arnold, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah, Diogo Jota și Darwin Nunez, plus alți oameni importanți de lot, printre care Curtis Jones, Ryan Gravenberch și Thiago Alcantara.

Problemele de natură medicală l-au forțat pe Jurgen Klopp să recurgă la un prim „11” inedit pentru partida de Cupă cu Southampton, cu 4 jucători U21 titulari și stoperul Joe Gomez utilizat într-un rol aparte pentru el, la mijloc, ca „închizător”.

Partea bună pentru „cormorani” este că infirmeria ar trebui să se elibereze, măcar parțial, pentru meciul de campionat cu Nottingham Forest, programat sâmbătă, ora 17:00.

4 punctevor fi între Liverpool și Manchester City, cel puțin temporar, dacă elevii lui Jurgen Klopp vor câștiga la Nottingham

Nu mai puțin de 4 absenți din ultima vreme ar putea apărea pe „City Ground” din Nottingham: Wataru Endo ar trebui să fie apt de joc după ce o lovitură l-a ținut departe de teren cu Southampton, în vreme ce Szoboszlai, Salah și Nunez ar urma să fie incluși în lot și ar putea prinde minute contra „pădurarilor”, după cum relatează Liverpool Echo.

3. Scapă Tottenham, în sfârșit, fără gol primit?

Au trecut două luni și jumătate de la ultimul meci de campionat al lui Spurs fără gol primit. Pe 15 decembrie, elevii lui Postecoglou câștigau în deplasare cu Nottingham, 2-0, dar de atunci apărarea le-a fost străpunsă în fiecare dintre următoarele 8 partide.

Vulnerabilitatea defensivă este alarmantă pentru Spurs, echipă în cursă pentru TOP 4 și un loc de Champions League.

Tottenham speră să întrerupă sâmbătă seria meciurilor cu gol primit și are două argumente în acest sens:

  • Oboseala jucătorilor, evidentă la ultimele meciuri, nu ar trebui să mai fie de actualitate, având în vedere că Spurs a avut o pauză de două săptămâni, perioadă în care în Anglia s-au disputat optimile Cupei Angliei și finala Cupei Ligii.
  • Pe Tottenham Stadium vine Crystal Palace, echipa cu al patrulea cel mai slab atac din elita Angliei: doar Sheffield (22 de goluri), Burnley (25) și Everton (28) au înscris mai puțin decât „vulturii” (31).
Imbold decisiv, scapă Tottenham după 8 etape, repară Erik ten Hag marea problemă? 5 aspecte de urmărit în etapa 27 din Premier League
Radu Drăgușin încă așteaptă prima șansă ca titular la Tottenham / Foto: Imago Images

4. Reacționează Erik ten Hag la critici?

Etapa trecută, Manchester United a fost învinsă pe teren propriu de Fulham, 1-2. După meci, Jamie Carragher, om care și-a petrecut întreaga carieră de fotbalist la Liverpool, a analizat ce nu se leagă în jocul „diavolilor roșii”:

Se apără cum nu am mai văzut niciodată. Fac presing sus, dar în același timp se apără jos. Este imposibil, vor să le facă pe amândouă în același timp. Poți face fie una, fie cealaltă.

În replică, Erik ten Hag l-a acuzat pe Carragher de subiectivism, că a dorit dintotdeauna să critice, dar statisticile îi dau dreptate „cormoranului”, ceva nu se leagă la United: conform Wyscout, în acest sezon, nu mai puțin de 375 de șuturi au fost expediate spre poarta „diavolilor”, al patrulea cel mai mare număr din campionat. Doar codașele Sheffield și Luton plus West Ham stau mai rău!

Întrebarea este: va schimba Erik ten Hag ceva în așezarea tactică și instrucțiunile acordate individual jucătorilor? Problema spațiului creat la fiecare joc între apărare și mijlocași trebuie adresată de îndată, altfel „bombardamentul” la poarta lui Onana va continua.

5. Avantaj Arsenal?

Manchester City a jucat marți în Cupă, 6-2 cu Luton, Liverpool a făcut-o o zi mai târziu, 3-0 cu Southampton. Dintre cele 3 echipe angrenate în lupta la titlu, singura care nu a jucat în această săptămână este Arsenal.

„Tunarii” au evoluat cel mai recent sâmbătă, pe 24 februarie, și sunt programați să joace luni, 4 martie, în epilogul rundei, pe terenul ultimei clasate.

Astfel, între victoria cu Newcastle și duelul cu Sheffield vor fi trecut 7 zile întregi. Le va fi de folos „tunarilor” pauza suplimentară în lupta de la distanță cu Liverpool și City?

Tot din Premier League:

Cel mai curtat antrenor al Europei » Patru mari cluburi se luptă pentru el
ANTRENORI
Cel mai curtat antrenor al Europei » Patru mari cluburi se luptă pentru el
Englezii, despre Radu Drăgușin: „A fost un jucător fantastic în Italia. S-a obișnuit de la Juventus cu Bonucci și Chiellini, deci acceptă provocările!”
ANGLIA
Englezii, despre Radu Drăgușin: „A fost un jucător fantastic în Italia. S-a obișnuit de la Juventus cu Bonucci și Chiellini, deci acceptă provocările!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează