INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

VIDEO „E de 100 de ori mai cunoscut decât Messi!” » Ion Țiriac surprinde: cine crede că îl depășește pe Leo la popularitate

Ion Țiriac +21   FOTO
Ion Țiriac

Articol de - Publicat vineri, 13 august 2021 00:50 / Actualizat vineri, 13 august 2021 16:27

Până ca Leo Messi să se transfere la PSG, eveniment ce a făcut întreaga planetă să vibreze, Ion Țiriac (82 de ani), fost sportiv și unul dintre cei mai influenți români, a făcut o comparație între popularitatea și expunerea superstarurilor din fotbal comparativ cu atenția de care se bucură vedetele din tenis. 

În aprilie, momentul în care Țiriac a acordat interviul Gazetei, fostul campion din proba de dublu de la Roland Garros considera că un jucător de tenis de top precum Rafael Nadal se bucură de o popularitate mult mai mare decât cea a lui Leo Messi. Pe ce se baza Țiriac?

Ion Țiriac: „Figura lui Nadal e de 100 de ori mai cunoscută decât cea a lui Messi”

„Tenisul face un jucător să fie mult mai popular decât oricine altcineva din alt sport din această lume. Messi? Da, mare jucător, foarte popular, dar figura lui Nadal e de 100 de ori mai cunoscută decât cea lui Messi

De ce? Camera aia stă cinci ore pe zi pe el, în fiecare zi din an. Ca figură, e mult mai cunoscut decât președintele Statelor Unite. Un jucător de tenis, mă refer la superstaruri, câștigă pe teren maximum 20%. Restul câștigă în afara terenului”, afirma Țiriac, mare fan al lui Real Madrid, într-un interviu acordat anul acesta Gazetei Sporturilor.

Transferul lui Messi la PSG, rating fără precedent

Câteva luni mai târziu, în august, magnitudinea mutării lui Messi de la Barcelona la PSG depășește la pas orice alt eveniment sportiv, fie că vorbim de fotbal, tenis sau întrecerile de la Jocurile Olimpice. 

Transferul argentinianului în capitala Franței a provocat o audiență fără precedent în ultimii ani, de care niciun sportiv din altă disciplină nu s-a mai bucurat până acum.

248 de milioanede urmăritori are Messi pe Instagram. Exemplul lui Țiriac, Nadal, are 11,7 milioane de followers, spaniolul fiind cel mai urmărit jucător din ATP pe această rețea de socializare

Magia lui Messi: creșteri de milioane de followers în câteva zile

La trei zile după transferul lui Lionel Messi în Franța, numărul celor care urmăresc pagina de Instagram a lui Paris Saint-Germain continuă să crească. 

+17 FOTO

De când venirea lui Messi a devenit o certitudine, numărul celor care o urmăresc pe PSG pe Instagram e într-o continuă creștere. Între 4 și 11 august, contul s-a „îmbogățit” cu peste 5.65 milioane de urmăritori, un boom de-a dreptul semnificativ.

Dacă pe 4 august contul de Instagram al parizienilor contabiliza 37,6 milioane de urmăritori, transferul lui Messi a mărit semnificativ zestrea. Azi, 13 august, peste 45 de milioane de followers urmăresc contul respectiv

Pe Twitter, postarea care a anunțat transferul lui Messi la PSG a strâns 919.000 de aprecieri, 260.000 de distribuiri și aproape 20.000 de comentarii, interes de care nu s-a bucurat nici măcar transferul lui Ronaldo la Juventus din urmă cu trei ani.

Motto-ul Barcelonei, „Mes que un club", se poate aplica și în cazul lui. Messi este mai mult decât un club.

Citește și alte știri de actualitate:

Bine ați venit în viitor! Leo Messi, recompensat cu criptomonede după ce a semnat cu PSG

Toți ochii pe PSG! Nasser Al-Khelaifi, obligat să vândă de 180 de milioane de euro, după ce l-a transferat pe Leo Messi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
talpaiadului
talpaiadului  •  14 August 2021, 01:05
Postat de sibelius pe 13 August 2021, 15:23

Daca tenisul e sport de nisa, canotajul si scrima ce sunt?

Eu am spus clar ca tenisul este un sport de nisa in comparatie cu fotbalul, nu in general.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  13 August 2021, 16:57
Postat de sibelius pe 13 August 2021, 15:30

Fotbalul este cel mai popular sport intr-o parte a planetei.

Correct, dar si acolo unde nu-i cel mai popular, tot are milioane de suporteri.

sibelius
sibelius  •  13 August 2021, 16:39
Postat de minos3 pe 13 August 2021, 15:40

Cu exceptia SUA, cam peste tot fotbalul este pe locul intai. Si la americani ar fi cam pe locul 5, dupa baschet, baseball, fotbal american si hochei. Deci chiar si acolo este in top. In rest, cam fotbalul este pe locul 1 peste tot. Europa -clar, America de sud - cu siguranta, Africa - cred ca da (imi vine greu sa cred ca alte sporturi sunt acolo foarte populare), Asia si Orientul Mijlociu - cred ca tot fotbalul e pe primul loc, desi cei de acolo au si alte sporturi in care exceleaza. Deci, cu tot respectul pentru alte sporturi, multe foarte frumoase, cred ca fotbalul este, pe ansamblu, pe primul loc.

Nu cred ca in China sau Japonia e pe locul I. Nu mai vorbim de parti ale lumii in care sportul e ultima problema. Si la noi sunt zone in care poti merge cu pozele celor doi si nu stie nimeni cine sunt.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează