INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS // Prima victimă a pandemiei în fotbalul spaniol » A murit un antrenor de numai 21 de ani

Francisco García, tehnicianul unei echipe de copii a lui Atlético Portada Alta, din Málaga, a murit de coronavirus. El suferea și de alte patologii, fiind bolnav de cancer. Foto: El Espanol
Francisco García, tehnicianul unei echipe de copii a lui Atlético Portada Alta, din Málaga, a murit de coronavirus. El suferea și de alte patologii, fiind bolnav de cancer. Foto: El Espanol

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2020 15:29

Francisco García, tehnicianul unei echipe de copii a lui Atlético Portada Alta, din Málaga, a murit de coronavirus. El suferea și de alte patologii, fiind bolnav de cancer.

Pandemia de coronavirus a provocat primul deces în fotbalul spaniol. Un antrenor de doar 21 de ani a murit duminică seară, la Hospital Regional de Málaga! Francisco García, descoperit pozitiv la testul COVID-19 în urmă cu câteva zile, pregătea o echipă de copii a lui Atlético Portada Alta. El făcea parte din categoria persoanelor vulnerabile, având și alte patologii grave, fiind un pacient oncologic. Este al șaptelea ce pierde lupta cu virusul ucigaș în Andaluzia, unde se înregistrează 554 de cazuri. Francisco García lucra de patru ani la categoria "benjamín" și era foarte apreciat.

"Își iubea copiii ca și cum erau ai lui"

Președintele clubului, José Bueno, e devastat de dispariția tragică a tânărului tehnician, victima cu cea mai mică vârstă din Spania: "Nu-mi vine să cred, era un băiat puternic ce avea toată viața înainte! Iubea copiii pe care îi antrena ca și cum ar fi fost ai lui. Suntem alături de familia lui și ne exprimăm profundul regret pentru moartea sa. Ce ne facem fără tine, Francis? Ai fost mereu cu noi și săreai în ajutor când era nevoie. Cum vom mai cuceri toți kilometrii fără tine? Nu știm, dar o vom face pentru tine! Nu te vom uita, odihnește-te în pace, fenómeno! Te lăsăm cu bine". 

Coronavirus a suspendat fotbalul românesc: ce e de știut

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează