INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

PSG // Angel Di Maria, scrisoare emoționantă: „Mulți cred că fotbalul n-are legătură cu viața. Habar n-au ce înseamnă!”

Articol de - Publicat duminica, 11 august 2019 12:47

Ángel Di María, 31 de ani, a publicat pe contul său de Instagram o scrisoare emoționantă. Atacantul argentinian de la PSG dezvăluie greutățile, sacrificiile, bucuriile și satisfacțiile meseriei alese.

A jucat numai la echipe mari din Europa. Benfica, Real Madrid, Manchester United și Paris St. Germain este traseul atacantului de 31 de ani născut în același oraș cu Messi. Ángel Di María a câștigat titluri în Portugalia, Spania, Anglia și Franța. A ieșit campion continental cu Real, iar acum trăiește într-unul din cele mai frumoase orașe.

 Drumul spre o carieră frumoasă nu a fost însă deloc simplu pentru cel poreclit „Fideluța”, ce și-a surprins fanii cu scrisoarea emoționantă în care argentinianul dezvăluie greutățile, sacrificiile, bucuriile și satisfacțiile meseriei alese.

„Oprește-te direct la duș!”

„Ce-ai făcut luni? Am mers la antrenament. Ce-ai făcut marți? Am mers la antrenament. Ce-ai făcut miercuri? Am mers la antrenament. Ce-ai făcut joi? Am mers la antrenament. Ce-ai făcut vineri? Am mers la antrenament. Facem ceva în week-end? Nu pot, joc”, așa începe Di María. 

„Antrenamentul s-a terminat. Stau cu geanta atârnată de umăr. Cineva se oprește o clipă și se holbează la teren, pietre, iarba și locul unde am jucat. Acel pământ unde pietricelele lăsate în urmă ne julesc genunchii, șoldurile, umerii, mâinile... Acel pământ care ne chinuiește atâta în timpul meciului... Acel pământ care ne murdărește pe noi și apoi întreaga casă. Parcă o aud pe mama urlând la mine... «Să-ți scoți imediat șosetele și jambierele și oprește-te direct la duș!».

PSG // Angel Di Maria, scrisoare emoționantă: „Mulți cred că fotbalul n-are legătură cu viața. Habar n-au ce înseamnă!”
Angel Di Maria // FOTO: Guliver/GettyImages

«Niciodată nu suntem împreună»

Angel povestește cum e să-ți petreci fiecare week-end departe de familie, de toți cei dragi: „Ce ne dă putere în fiecare an să începe alt campionat? «Sâmbăta îmi place să dorm mai mult», îți spun toți... «Mai bine jucăm un fotbal în cinci», îți zic amicii... «Niciodată nu suntem împreună», se plânge și iubita ta... «Gândește-te mai bine să studiezi, să muncești», te bat la cap rudele... Rumegi în interiorul tău și zâmbești... Ce știu ei despre ceea ce înseamnă fotbalul pentru tine? Ce știu ei despre tensiunea și emoțiile care nu te lasă să dormi în ziua dinaintea meciului?

"Asta este viața noastră"

Ce știu ei despre meciurile în care ai intrat accidentat sau bolnav? Ce știu ei despre ce simți tu când marchezi un gol și colegii vin să te îmbrățișeze disperați? Ce știu ei despre cum este să alergi după autobuz, să fugi ca nebunul ultimele cinci minute ca să nu întârzii la antrenament? Ce știu ei despre cum să respiri sacadat când tehnicianul anunță formația de start? 

Ce știu ei despre cum tragi în februarie în presezon, trăind în iad, în timp ce prietenii tăi sunt în vacanță? Ce știu ei ce înseamnă să te întâlnești ZILNIC cu oamenii care-ți marchează viața, prietenii cu care râzi și plângi? Ce știu ei despre ploile de la antrenamente? Pământul, pietrele, iarba, 10 oameni cu tine, 11 împotriva ta, o minge și un lung, uscat fluier. Asta e viața noastră, ce știu ei?

Multă lume crede că fotbalul nu are nicio legătură cu viața. Nu știu cât de multe știu ei despre viață, dar nu știu absolut nimic despre fotbal!".
 

21 de trofeea cucerit Di María cu Benfica, Real Madrid și PSG. A câștigat Mondialul U20 plus titlul olimpic cu naționala Argentinei

131 de goluriși 193 de assisturi are argentinianul în 556 de meciuri jucate pentru echipele de club. Are 102 selecții și 20 de goluri

Vezi și:

Jose Mourinho este noul analist al Sky Sports! A fost prezentat și va debuta duminică

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează