INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AUSTRIA

Dat afară de Manchester United, Ralf Rangnick preia o națională » Când se va oficializa „mutarea de senzație”

Ralf Rangnick a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor cu Manchester United // Foto: Getty Images
Ralf Rangnick a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor cu Manchester United // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 11:20 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 11:50

Ralf Rangnick, 63 de ani, va fi anunțat azi ca nou selecționer al Austriei, înlocuindu-l pe demisionarul Franco Foda. Antrenorul neamț va rămâne și cu funcția de consilier la Manchester.

Manchester United și-a luat adio de la orice speranță de a evolua în Liga Campionilor în sezonul viitor, după remiza de joi cu Chelsea (1-1), la fel cum și actualul manager interimar știe că nu va rămâne pe bancă dincolo de sfîrșitul sezonului. 

Ralf Rangnick s-a orientat rapid și va continua să fie antrenor. Nu al unui club de data asta, ci al unei echipe naționale. Germanul de 63 de ani, care în trecut a fost aproape să devină selecționerul României, s-a înțeles cu federația din Austria (ÖFB) și ar fi pus deja la punct toate detaliile contractului.

Austria, calificare ratată

Cotidianul Kurier a dezvăluit, în premieră, „mutarea de senzație” și a anunțat că astăzi, la prânz, va fi oficializat transferul într-o conferință de presă. Rangnick ar urma să-l schimbe pe Franco Foda, 56 de ani, cel care și-a anunțat demisia pe 28 martie, deși reprezentativa austriacă mai avea de jucat amicalul cu Scoția. 

Acesta preluase echipa în 2017, în locul elveţianului Marcel Koller, bilanţul său la națională fiind de 27 de victorii, 5 egaluri şi 15 înfrângeri în 47 de meciuri. Nu a prins play-off-ul și a ratat calificarea la CM 2022 din Qatar.

Ronaldo și De Gea au ținut campioana Europei în șah, dar United își ia adio de la Liga Campionilor
United - Chelsea 1-1
Ronaldo și De Gea au ținut campioana Europei în șah, dar United își ia adio de la Liga Campionilor

Erik Ten Hag decide la Manchester United!

Rangnick nu se va rupe de tot de United, ci va păstra funcția de consultant, responsabil cu dezvoltarea fotbalistică, pentru că mai are contract până în 2024, informație confirmată și de „diavoli”. 

Va conta și decizia noului manager Erik ten Hag, dacă va fi de acord cu colaborarea. „Cât de mult vrea părerea și experiența mea? Încă nu am vorbit despre asta. Sunt interesat și după cele 5 luni și jumătate petrecute aici am sentimente pentru acest club. Acesta este unul dintre cele mai mari din lume”, explică Ralf.  Care va semna contractul până în 2024 cu ÖFB, cu opțiune de prelungire.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

De la Robert Lewandowksi la un atacant care a înscris doar 3 goluri în ultimii 3 ani » Soluție uluitoare găsită de Bayern Munchen

Schimbare de ultimă oră în negocierile pentru vânzarea lui Chelsea » Ce a cerut Roman Abramovich

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează